Hlavní obsah

Hokejisty čeká první test proti Finům

PRAHA

Testem formy českých hokejistů před nadcházejícím Rosno Cupem bude středeční přípravné utkání proti Finsku, které svěřenci trenéra Hadamczika sehrají v Českých Budějovicích. Už ve čtvrtek pak zahájí své účinkování ve třetím dílu Euro Hockey Tour a na ledě pražské Sazka Areny změří síly opět s týmem Suomi.

Článek

"Většinou před akcí evropské tour není prostor na přípravné utkání a musíme jít do turnaje naostro. Když tu teď ta možnost je, tak toho chceme využít, aby kluci měli šanci dát se dohromady a pilovat souhru nejen tréninkem, ale i v zápase. Národnímu týmu v poslední době schází kostra, tak jen doufám, že to na sebe vezmou zkušení," tvrdí trenér Alois Hadamczik.

Souboji s Finy začíná národnímu mužstvu náročný program, protože hned v pátek ráno se přesouvá do Ruska, kde při pokračování turnaje hned další den nastoupí proti Švédům a v neděli čeká domácí sborná. "Půjde o jistě náročnou prověrku fyzické připravenosti i psychické odolnosti," soudí trenér Hadamczik a uvažuje, na čem je hlavně třeba s týmem zapracovat. "Zlepšit defenzívu a naučit se zápas, v němž vedeme, dotáhnout do vítězného konce."

Jak skončí přípravné utkání mezi hokejisty Česka a Finska?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Slávisté mají volno

Z nominace na Rosno cup dnes nevyužije maroda Sýkoru. "Ve středu ráno jde s ramenem na kontrolu a pokud bude vše v pořádku, zapojí se ve čtvrtek v Praze," vysvětluje kouč, jenž volno dopřává i slávistům Kadlecovi, Bednářovi a Vlasákovi. "Mají za sebou pondělní extraligovu dohrávku. Čekalo by je pět zápasů v sedmi dnech, to je neúnosně moc," říká trenér.

"Na přátelský zápas využijeme náhradníky a budeme hrát na sedm obránců a čtyři útoky," prozrazuje kouč, jenž nasadí Hübla a také debutujícího Šimánka, který narychlo zaskočil za zraněného Veselého. "Asi mi pomohlo, že jsem z Budějovic, kde právě národní mužstvo trénuje. Jen mne mrzí, že táta, který je velký fanda, zrovna odjel lyžovat do Rakouska a neuvidí mě hrát," řekl pro hokej.cz 27letý Jiří Šimánek.

Budějovickému publiku se česká reprezentace představí po 30 měsících, kapitánem je Hlaváč a v brance dostane Adam Svoboda přednost před Pincem. "Každý z gólmanů odchytá jeden zápas s Finy a teprve potom se rozhodneme, kdo dostane příležitost o víkendu při závěru turnaje v Moskvě," míní Hadamczik.

Pod jeho vedením národní tým Finy letos pokaždé porazil. "Povedla se nám proti nim obě utkání, ale určitě naše výhry nejsou pravidlem. Zase nás čeká houževnatý, dobře bruslící soupeř," uvažuje kouč.

Předpokládaná sestava Česka dnes proti Finsku
A. Svoboda - Philipp, Hamr, Hejda, Ševc, Rachůnek, Blaťák, Kántor - Tenkrát, Marek, Hlaváč - Kudrna, D. Moravec, M. Hořava - Šachl, Skuhravý, Melenovský - Šimánek, Hübl, Kalla.
Záznam utkání vysílá ČT2 ve 22.50 h.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko