Hlavní obsah

Hadamczik chválil hráče, zaskočila jej tvrdost Finů

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Slova chvály měl pro své svěřence trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik po výhře 4:1 nad Finskem v přátelském utkání v Českých Budějovicích. Nemohl si nevšimnout výborné souhry nově stvořeného útoku Hořava-Moravec-Kudrna, který zařídil tři ze čtyř branek. Spokojenost ale vyjádřil se hrou všech útočných řad.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

"Dnes bylo důležité, že vyloženě nezklamal jediný útok. Nestalo se, že by některý z nich dostal zbytečný gól nebo zbytečně ztrácel puk. To je pro mne cennější než to, že mimořádně zářil jeden útok," řekl po zápase Hadamczik, jenž si pochvaloval také výbornou atmosféru v zaplněné Budvar Areně.

V NHL by měli Finové mnohem víc vyloučených

Jeho finský protějšek Erkka Westerlund si naopak posteskl nad častými vyloučeními finských hráčů. "Vypadli jsme kvůli tomu z rytmu. Přitom ve druhé třetině jsme hráli velmi dobře," tvrdil kouč týmu, který s Čechy prohrál potřetí v řadě. Vrásky si z toho ale nedělá. "Češi jsou prostě tak dobří," dodal s úsměvem.

Tato slova Hadamczika potěšila, ale přesto vyjádřil rozhořčení nad přílišnou tvrdostí finského výběru. "I když šlo o přátelský zápas, tak se hrálo s velkým nasazením a hodně tvrdě. U Finů bylo několik ošklivých zákroků zezadu. Pokud by zápas pískali rozhodčí z NHL, tak by měli Finové ještě o deset vyloučených víc," vzpomněl na nový trend pískání zákroků v NHL, který poznal během své nedávné inspekční cesty.

Šimánkovi branka cestu do Moskvy nezajistila

Jeden z finských zákroků odnesl Petr Tenkrát několika stehy na hlavě. "Bolí jej trochu hlava, ale ve čtvrtečním zápase by neměl chybět," sdělil Hadamczik. Změny v sestavě ale nastanou začleněním tří slávistů, kteří v Budějovicích chyběli. "Bednář s Vlasákem nastoupí v útoku se Šachlem a Kadlec bude hrát v obraně s Hejdou," prozradil kouč.

Zraněného Petra Sýkoru pak nahradí Viktor Hübl, který dostal přednost před spoluhráčem z Budějovic Jiřím Šimánkem. Tomu nepomohla ani jeho premiérová trefa v reprezentaci, kterou otevřel skóre dnešního zápasu. Je ale prvním náhradníkem v případě dalšího zranění.

Reklama

Související témata:
  Česko - Slovensko zítra 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko