Hlavní obsah

Dresy pro SP představeny! Jak se vám líbí ten český, který doznal několika změn?

Praha

Světový pohár v ledním hokeji sice začne v kanadském Torontu za více než půl roku, po úvodních nominacích už ale byly zveřejněny i dresy všech osmi mužstev, které se prestižní akce zúčastní. Česká reprezentace vedená trenérem Josefem Jandačem bude moci tradičně oblékat červený nebo bílý dres, obě verze ale doznaly oproti těm, ve kterých nastupuje národní tým nyní, několika změn. Který tým bude mít podle vás nejkrásnější dresy? Hlasujte v anketě pod článkem.

Foto: Sport.cz

Takhle vypadají dresy všech osmi týmů, které se zúčastní Světového poháru v ledním hokeji.

Článek
Fotogalerie

Zatímco v zápasech Euro Hockey Tour ale i mistrovství světa se na hrudi hráčů vyjímá velký státní znak s dvouocasým lvem jako symbol Čech a dvěma orlicemi reprezentující Moravu a Slezsko, na dresu pro Světový pohár bude jen malý státní znak, tedy pouze dvouocasý lev.

Novinkou je i barevná kombinace rukávů. U bílého i červeného dresu budou rukávy modročervené.

„Hráči vždy milovali výzvu v podobě reprezentování svých zemí na mezinárodní úrovni. Dresy navazují na tradice," uvedl asistent výkonného ředitele hráčské asociace NHLPA Mathieu Schneider. „Tyhle jedinečné dresy napíšou novou kapitolu mezinárodního hokeje," doplnil.

Speciální lehký materiál zvýší pohyblivost hráčů

Dresy jsou vyrobené ze speciálního lehkého materiálu, který má zvýšit flexibilitu a celkovou pohyblivost hráčů. Na ramenech budou mít hráči vlajku svého státu.

„Design je výsledkem spolupráce firmy Adidas, NHL a hráčské asociace NHLPA. Chtěli jsme, aby odrážel historii každé zúčastněné země a zároveň představoval špičkovou kvalitu," prohlásil viceprezident NHL Brian Jennings.

Zaujal vás dres české reprezentace? A co soudíte o úboru týmu Severní Ameriky složeného z hráčů do 23 let, nebo týmu Evropy, v jehož nominaci jsou zatím hokejisté Slovenska, Švýcarska, Německa, Dánska, Rakouska, Slovinska a Norska?

Který výběr má nejkrásnější dresy pro Světový pohár?
Česká republika
57,6 %
Kanada
13,5 %
USA
2,9 %
Rusko
4,7 %
Švédsko
4,4 %
Finsko
2,3 %
Tým Evropy
4 %
Tým Severní Ameriky do 23 let
10,6 %
Celkem hlasovalo 16807 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko