Hlavní obsah

O velkém turnaji rozhodne zdraví. Krejčí bojuje v Bostonu o Světový pohár

Praha

Zdravotní stav Davida Krejčího se lepší, řekl v pondělí generální manažer hokejové reprezentace Martin Ručinský. Jeho slova potvrdil také samotný hráč, který je po operaci kyčle a připravuje se v Bostonu. Bude v pořádku a stihne Světový pohár, který se hraje po dvanácti letech? „Pokud nebude vše na sto procent, může být vše jinak. Chci být stoprocentně připravený a hrát svůj nejlepší hokej.“ citoval server nhl.com českého hráče.

Foto: www.cslh.cz

David Krejčí v dresu české hokejové reprezentace pro Světový pohár. Oblékne ho i v Kanadě?

Článek

„Další den blíž (k návratu), samozřejmě po zranění to nějakou dobu trvá. Jsem spokojený, kde právě teď jsem, každý den jsem o krok dál. Těším se na zítra," byl v pondělí po tréninku spokojený třicetiletý rodák ze Šternberku.

Krejčí se vrátil na led minulý týden, začal s lehkým bruslením, které trvalo 15-20 minut. Tento týden navyšuje objem a intenzitu. „Je to pro mě docela vzrušující týden."

Jedna z klíčových postav pro české mužstvo stále nemůže potvrdit, že se bude moci opravdu připojit k národnímu týmu pro Světový pohár, který startuje v polovině září. „Nechci jen sedět, pokud budu stoprocentě připravený. Je to velký turnaj, rád bych byl jeho součástí," má jasnou představu Krejčí.

Musí dostat souhlas lékařů Bostonu

Vše záleží na jeho zdravotním progresu. A také postoji klubu, kde Krejčí hraje. „David se připravuje v Bostonu pod drobnohledem lékařů, od pondělí trénuje na ledě v plné zátěži. Čekáme, jak se situace vyvine, koncem týdne si zavoláme," prohlásil Ručinský v pondělí.

„Neustále jsme v kontaktu, David se cítí dobře a jeho rehabilitace probíhá podle plánu, možná ještě o trochu lépe. Doteď bruslil jen zlehka, aby kyčel příliš nezatěžoval. Tak uvidíme, jak bude vypadat po větší zátěži. Jde o to, aby se dostal do kondice a byl schopný hrát ostré zápasy. A samozřejmě musí dostat i souhlas lékařů Bostonu, nemůže si dělat, co chce," upozorňuje Ručinský.

Světový pohár se uskuteční od 17. září do 1. října v Air Canada Centre v kanadském Torontu. Český národní tým narazí v základní skupině, z níž do semifinále postoupí dva nejlepší celky, na domácí Kanadu (17. září), výběr Evropy (19. září) a Spojené státy americké (22. září). Naposledy se Světový pohár uskutečnil v roce 2004, Češi na něm pod vedením trenéra Růžičky došli do semifinále, kde nestačili na Kanadu.

Reklama

Související témata: