Hlavní obsah

Jandač volal Jágrovi. Na olympiádu ho ale nejspíš nevezme

Praha
Aktualizováno

Vypadá to, že jeho angažmá v Calgary se blíží konci a podle zámořských novinářů je i jeho setrvání v NHL krajně nejisté, přesto se nezdá příliš pravděpodobné, že by se hokejový útočník Jaromír Jágr objevil v nominaci národního týmu pro únorové olympijské hry v Pchjongčchangu. Vyplývá to z vyjádření reprezentačního trenéra Josefa Jandače, který s pětačtyřicetiletým křídelníkem v pondělí telefonicky hovořil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vrátí se Jaromír Jágr do reprezentace?

Článek

„Konec Jaromíra Jágra v Calgary zatím nenastal, jsou to jen spekulace a dohady. Momentálně je v rekonvalescenci a není zdravotně fit," poukazuje Jandač pro Sport.cz na fakt, že hráče mající smlouvu v NHL na olympijské hry v Koreje nominovat nemůže.

„Sám Jarda teď navíc není v úplně extra ideálním rozpoložení," připomíná Jandač, že Jágr již poněkolikáté v sezóně laboruje se zraněním v dolní části těla a v tomto kalendářním roce zatím nenastoupil do jediného zápasu.

„Jeho návrat z NHL se ale zatím nekoná, tím pádem jsou pro mě jakékoliv spekulace bezpředmětné. Situace je teď jasně daná," řekl Jandač.

Ten zveřejní finální nominaci pro hry v pondělí 15. ledna. Jak by se zachoval, pakliže by Jágr, jenž figuruje v širším výběru zveřejněném na podzim, do té doby své působení v NHL ukončil a vrátil se do Evropy? „Nechci spekulovat, co by, kdyby. Jágr na tom není zdravotně optimálně, nezažívá sezónu podle svých představ a nejspíš ani sám nemá tendenci se někam nabízet."

O složení výběru pro Pchjongčchang už má Jandač víceméně jasno. „Z osmdesáti procent, možná i víc, už máme jména pro nominaci po kupě. Zbývá už jen vyřešit pár otazníků ohledně zdravotního stavu některých hráčů," uzavírá trenér.

Byl by Jaromír Jágr přínosem pro českou reprezentaci na ZOH v Koreji?
Ano
58,3 %
Ne
41,7 %
Celkem hlasovalo 6736 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko