Hlavní obsah

Koukal si užil let do Koreje, měl se jako v pokojíčku. Na tréninku pak vyhrál stovku

Soul

Zatímco jeho o čtyři roky starší bratr Martin startoval coby běžec na lyžích už na čtyřech ZOH a před osmi lety dokonce získal bronz, hokejista Petr Koukal zažije pod pěti kruhy premiéru. Co čeká od akce pod pěti kruhy? "Kdybychom jeli do míst, kde startoval, nějaké rady by mi mohl dávat. Korea je ale úplně jiná země a sám si v Kangnungu budu muset projít procesem zjišťování, co všechno mě čeká," je v pohodě hradecký forvard.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Reprezentační útočník Petr Koukal v diskuzi s trenérem národního týmu Josefem Jandačem.

Článek

Prožíval jste hodně Martinovy olympijské závody?

Koukal jsem na každý! Když ve Vancouveru získal se štafetou bronz, od půlky závodu jsem u televize musel stát, nervozitou jsem ani nemohl sedět na zadku.

Byl to pro vás nejsilnější zážitek jeho kariéry?

Zážitky jsou vždycky spojené s úspěchy. Proto nejradši vzpomínám na Vancouver a pak ještě na Martinovo zlato z mistrovství světa 2003 ze závodu na 50 kilometrů.

Přijede se na vás do Koreje podívat?

Po prosincovém turnaji v Moskvě se začalo psát, že jsem hrál dobře a mohl bych se na olympiádu dostat. Martin si hned dělal srandu, že bude naštvaný, pokud se mi to podaří, protože už není trenérem mužské reprezentace v běhu na lyžích, a do Koreje nepojede.

Nepřepadávala vás na prvním tréninku v Soulu únava z dlouhého letu?

Vůbec ne, vždyť já ho prakticky celý prospal, v byznys třídě jsme se měli jako v pokojíčku. S Kubaldou (Kubalíkem) jsme se navíc nevešli do prvních čtyř lajn a nezapojovali se do všech akcí. Jsem ale maximálně spokojený, na konci tréninku jsme totiž vyhráli bago.

Nad kým?

Porazili jsme Naklyho (Nakládala) se Špenátem (Eratem), takže nám dluží stovku. Vítězný družstvo hrálo velice dobře (směje se).

Mluvil s vámi kouč Jandač o vaší roli v týmu?

Zatím k tomu ještě nebyla příležitost. Pan Jandač ví, že jsem univerzální hokejista, a ať už mě dá na jakékoliv místo, bude se snažit hrát nejlíp, jak umím.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko