Hlavní obsah

OČIMA LEGENDY: Jsem mírný optimista, věřím v první čtyřku

Praha

Za chvíli startuje hokejové mistrovství světa v Dánsku. Co se týče českého týmu, jsem mírný optimista. První zápas je důležitý, věřím, že ho vyhrajeme. Nejde o to, že proti nám hrají Slováci, oni mají podobnou motivaci. Oběma týmům se omluvilo hodně hráčů, ale přesto mají svoji kvalitu. Pokud vstoupíme do turnaje vítězně, bude to pro kluky nejlepší.

Foto: Profimedia.cz

Legenda českého hokeje Milan Nový.

Článek

Máme mladý mužstvo, mistrovství světa je těžký turnaj, musíme jít krůček po krůčku. Na šampionátu se předvedou hvězdy NHL, velké hvězdy v jiných týmech. Viděl jsem naše kluky v Pardubicích na Českých hokejových hrách a líbili se mi, bruslili, bojovali.

Vždycky můžete překvapit. Šanci na medaili má celkem šest týmů. Rusko, Švédsko, Finsko, Amerika, Kanada a my. K tomu může překvapit třeba Švýcarsko. Tyhle týmy si ty medaile rozdělí.

Máme výborný gólmany, když budou kluci dobře bránit, půjdou jim přesilovky, tak si myslím, že se sportovním štěstím se mohou mezi první čtyři dostat. To by byl velký úspěch.

Jak jsem řekl, máme skvělé brankáře, pak Roman Červenka je výborný hráč, trochu by potřeboval štěstí při proměňování šancí, na olympiádě jich měl hodně. On je lídr týmu, dostává se do šancí. Musíme ale mít i štěstí. Někdy vám tam spadne všechno, jindy na jeden gól potřebujete hodně střel. Čím dřív dá Červenka gól, tím víc jich na mistrovství vstřelí, znám to z vlastních zkušeností.

Je tu šance na první čtyřku

Máme i další rozdílové hráče, Tomáš Plekanec má velké zkušenosti, Martin Nečas měl výbornou sezónu v Kometě, je načase aby dával góly i v reprezentaci. Líbí se mi Jaškin, je velký, umí dát gól, u branky se umí pohybovat. Z KHL máme mladý kluky, ale velmi dobrý.

Je konec sezóny, forma se mění, ale když jsem viděl v Pardubicích chuť, nasazení, pohyb a bojovnost, tak má reprezentace dobrou šanci na první čtyřku.

Na posledním přípraveném turnaji ve Švédsku sice všechno kluci prohráli, myslel jsem si, že aspoň jedno utkání vyhrají, ale vše se začne počítat od prvního zápasu v Dánsku. Trenéři hráče dlouho sledují, věřím, že vybrali nejlepší možný mix. Forma jim určitě neodešla, chce to i trochu štěstí. Pokud to vyjde, budu mít radost.

Milan Nový
Elitní útočník a střelec, trojnásobný nejlepší hráč domácí soutěže. V 590 ligových zápasech vstřelil 474 branek. V sezóně 1976/1977 získal 90 bodů. V osmi ligových ročnících za sebou nevynechal ani jeden zápas. Dvojnásobný mistr světa z let 1976 a 1977. S Kladnem získal pět ligových titulů, jeden s Jihlavou. Hrál také v NHL za Washington.
Získají Češi na MS medaili?
Ano
50,4 %
Ne
49,6 %
Celkem hlasovalo 2762 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko