Hlavní obsah

Kritické momenty, žalostná oslabení a jistota v brance. Ohodnoťte české hráče na MS

Praha
Aktualizováno

Výhra za tři body žádná, hodně vyloučených, nezvládnutá oslabení. To jsou minusy české hokejové reprezentace na mistrovství světa v Dánsku, kde zatím v základní skupině A drží čtvrté místo, tedy poslední postupové do čtvrtfinále. Vše ale není jen černé - brankáři drží mužstvo a hráči ukazují bojovnost a touhu otočit výsledky, dvakrát už v tomhle směru uspěli.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Povedlo se, výhra je naše! Michal Řepík (uprostřed) slaví gól proti Švýcarsku se spoluhráči Dominikem Kubalíkem (vlevo) a Radko Gudasem.

Článek

V prvním utkání Češi porazili v prodloužení Slovensko 3:2, když na 2:2 srovnal pár sekund před koncem základní hrací doby Martin Nečas. Poté následovala porážka 2:3 se Švédy, tady obrat nepřišel. V úterý národní tým prožil divočinu se Švýcary, vyhrál 5:4 po samostatných nájezdech, ale stále dotahoval a měl třináct vyloučených hráčů.

Mužstvo trenéra Josefa Jandače nezvládá začátky utkání. Pokaždé první gól vstřelil soupeř, úvodní třetiny se Slovenskem a Švédskem prohrálo, se Švýcary odcházelo do šatny za nerozhodného stavu. Jak se vám výkon jednotlivých hráčů zamlouval?

Ve čtvrtek národní tým čeká Rusko, které tři zápasy na šampionátu zatím suverénně vyhrálo a dosáhlo na skóre 20:0!

Reklama

Související témata: