Hlavní obsah

Tipsport Cup vyhrála brněnská Kometa, když otočila finále ve Znojmě

PRAHA-tv

Prvoligoví hokejisté brněnské Komety vyhráli aktuální ročník letního turnaje Tipsport Hockey Cup. Ve finále dokázali porazit extraligové Znojmo na jeho ledě 5:4, přestože celkem třikrát prohrávali o dvě branky. Během tří minut od začátku třetí třetiny ale Kometa vyrovnala a vítěznou branku nakonec v 50. minutě zaznamenal Petr Polodna.

Článek

První brankovou akci zápasu založil nejzkušenější z hráčů na ledě, devětatřicetiletý Jiří Dopita. Na levé straně kluziště si znojemský kapitán jednou rukou potáhl puk kolem dvou hráčů, náhle jej posunul doprava na volného Romana Erata a ten bez přípravy poprvé prostřelil brněnského brankáře Hyláka.

Stejný hráč přidal v šestnácté minutě další branku, když ujel hostující obraně a nemýlil se při střele mezi betony. Kometa dokázala odpovědět za dvě minuty. Po pravé straně se protáhl kolem obránce Kostourek a zblízka napálil švihem puk nad levé rameno Trvaje.

Po čtyřech minutách druhé části opět zaúřadovala první formace Znojma. Erat vypíchl puk, před brankou jej bekhendem poslal na volného Selingra, a jeho spoluhráč upravil z voleje na 3:1. Odpověď přišla v nejméně očekávanou chvíli. Kometa nic nedbala znojemské přesilovky a Mikšan střelou přes obránce snížil. Dvoubrankový náskok Znojmu vrátil v 35. minutě brněnský rodák Haman.

Bleskové vyrovnání Komety 

Tři minuty od začátku třetí třetiny však stačily Kometě k tomu, aby poprvé v zápase vyrovnala. Nejdříve se už po 41 vteřinách třetí části prosadil Černý a ve 43. minutě srovnal stav po krásné přihrávce Padělka Tomáš Klimt. Ale to ještě nebylo vše, deset minut před koncem Kometa zápas definitivně otočila. Hosté vyhráli bully po pravici Trvaje, k odraženému puku se dostal Polodna a rozjásal početný tábor brněnských fanoušků.

Když do konce normální hrací doby chybělo asi sedm minut, zhasla ve znojemské Hostan Aréně světla a zápas musel být na několik minut přerušen. Další přerušení hry nastalo v 58. minutě. Na ledě se tvořila mlha, která brankářům znemožňovala viditelnost a tak na plochu nastoupili všichni hokejisté zúčastněných mužstev a pokusili se mlhu rozehnat. Co se už nepodařilo domácím, bylo vyrovnat skóre. Při závěrečné powerplay nedokázal Dopita usměrnit puk do odkryté branky a Erata vychytal Hylák.

Tipsport Hockey Cup - finále:
Znojemští Orli - Kometa Brno 4:5 (2:1, 2:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 6. R. Erat (Dopita), 16. R. Erat, 24. Selingr (R. Erat, Dopita), 35. Haman (Svoboda) - 18. Kostourek (Morava), 27. Mikšan (Lhotský), 41. Černý (Lhotský), 43. Klimt (I. Padělek), 50. Polodna (Kostourek). Rozhodčí: Husička (Bryška, Chytil). Vyloučení: 5:9, navíc Švrček (Znojmo) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Znojmo: Trvaj - Švrček, Tesařík, Chvátal, Rýgl, Mojžíš, Kotaška, Mrázek, Štach - Selingr, Dopita, Erat - Plášek, Haman, Svoboda - Procházka, Růžička, Demel - Beroun, Kucharczyk, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Kometa: Hylák - Kempný, Houdek, Zubíček, Mikel, Lhotský, Morava, Kántor, David - Klimt, I. Padělek, Sedlák - Brabenec, Švagrovský, Bakrlík - Mikšan, Barus, Černý - Polodna, Kostourek, Vondráček. Trenéři: Kýhos a Lukeš.

Reklama

Související témata: