Hlavní obsah

Gymnastický horor! Francouz utrpěl děsivé zranění. Soupeři odvraceli tvář

Rio de Janeiro

Hrůzný zážitek! Obří utrpení pro závodníka! Start olympijských soutěží v mužské sportovní gymnastice přinesl vážné zranění Francouze Samira Ait Saida, který při přeskoku v rámci kvalifikace víceboje jednotlivců utrpěl po nepovedeném dopadu zlomeninu levé nohy.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Zraněného francouzského gymnastu Samira Aita Saida odnášejí zdravotníci na nosítkách.

Článek
Fotogalerie

Šestadvacetiletý francouzský reprezentant pak už jen vleže vyděšeně zíral na končetinu v nepřirozené poloze. Soupeři odvraceli tvář.

Nebyl to první divoký moment v závodě. Němec Andreas Toba si jen pár desítek sekund před ním poranil koleno při prostných.

Francouzský držitel zlata na kruzích z ME 2013 ale dopadl mnohem hůře. Chabou útěchou mu mohl být potlesk zaskočeného publika.

Olympiáda tedy zatím pořádně bolí. Alespoň některé. Zranění si z hromadného závodu v úvodním soutěžním dnu odneslo hned několik cyklistů včetně Vincenza Nibaliho, žádný z nich ale nedopadl tak děsivě jako francouzský gymnasta v kvalifikaci víceboje, v němž o finále usiloval i český reprezentant David Jessen.

Z německého gymnastického tábora po pádech zaznělo, že stávající systém bodování nutí závodníky k až nepřiměřenému riziku, což vede ke zraněním.

"Každý nahání co největší obtížnost. Náš sport se stává nebezpečným," vidí Fabian Hambüchen, bývalý mistr světa a Tobův krajan, příčinu zranění právě i v současném systému hodnocení. Ten po skandálu s rozhodováním na OH v Aténách 2004 nahradil ten původní s desítkou jako top známkou.

Reklama

Související témata:
Kábús bin Saíd