Hlavní obsah

Show za tři milióny eur. Podle scénáristy se dá vymyslet hodně blbostí

Praha

Velkolepá show, ale žádné megalomanství. Tak by se dal shrnout zahajovací ceremoniál XXXI. letních olympijských her v Riu. Několikahodinové představení, přehlídka sportovců a efektů, vše vyvrcholilo zapálením ohně. O ten se postaral bývalý brazilský maratónec Vanderlei Cordeiro de Lima. Jak viděl start sportovního karnevalu scénárista Petr Kolečko?

Petr Kolečko ve studiu Božské Rio na Sport.czVideo: Sport.cz

 
Článek

Organizátory stálo zahájení tři milióny eur. „Říká se, že na umění je nejkrásnější to plýtvání, tady si toho tvůrci vždy hodně užijí. Těch blbostí, co se tam vždycky vymyslí, megalomanského ztvárnění je vždy hodně. Je to sen mnoha z nás," přiznal scénárista, který je podepsaný pod seriálem Okresní přebor, dále se podílel na divadelních hrách Jágr – Kladeňák i Nadal vs. Federer.

Olympijskou scénu Kolečko ještě nestavěl, v Čechách mu to s největší pravděpodobností nehrozí. Přesto má jasno. „Takto si s tím vyhrát, to je pro tvůrce radost."

Přímé přenosy ze studia Božské Rio můžete sledovat každé ráno od devíti hodin, kde na vás čekají rozhovory, hodnocení českých sportovců z předchozího dne a reportáže z Brazílie.

Reklama

Související témata:
Božské Rio