Hlavní obsah

Páté zlato pro Čínu ve skocích do vody v Riu získal Cchao Jüan

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Páté zlato ze šesté disciplíny ve skocích do vody na olympijských hrách v Riu de Janeiro získal pro Čínu z třímetrového prkna Cchao Jüan. Druhý skončil Brit Jack Laugher a třetí Němec Patrick Hausding. Jednadvacetiletý Cchao Jüan už má z Ria bronz ze synchronních skoků z třímetrového prkna, které bylo ale spíše zklamáním, protože jeho země tak přišla o sen ovládnout všech osm disciplín.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Cchao Jüan získal pro Čínu páté zlato ve skocích do vody.

Článek

Cchao Jüan ovládl kvalifikaci i semifinále a ve dvanáctičlenném finále vedl od prvního až do posledního šestého skoku. S 547,6 bodu předčil Laughera o 23,75 bodu. Dosáhl tak na svůj první individuální triumf a celkově druhé zlato pod pěti kruhy. Před čtyřmi roky v Londýně ovládl spolu s Čang Jen-čchüanem synchronní skoky z desetimetrové věže.

Stejně starý Laugher si do sbírky přidal druhý cenný kov z Ria, protože před týdnem s Chrisem Mearsem triumfovali na třímetrovém prkně. Sedmadvacetiletý Hausding, který byl na minulé olympiádě v Londýně čtvrtý, se dočkal bronzu. Pomohl mu k tomu i nejvyšší hodnocený skok finále s 98,8 bodu. Hausding už získal stříbro v roce 2008 v Pekingu v synchru z desetimetrové věže.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Plavání - skoky do vody:
Muži:
3 m prkno:
1. Cchao Jüan (Čína) 547,60
2. Laugher (Brit.) 523,85
3. Hausding (Něm.) 498,90
4. Kuzněcov (Rus.) 481,35
5. Ipsen (USA) 475,80
6. Kvaša (Ukr.) 475,10
7. Pacheco (Mex.) 451,20
8. Dingley (Ir.) 442,90

Reklama

Související témata: