Hlavní obsah

Dobře, Lucko, pochválila se Škrobáková

Londýn

Forma jí vygradovala v pravý čas. Překážkářka Lucie Škrobáková si na olympijských hrách zaběhla druhý nejlepší čas své kariéry 12,81 a skončila celkově jedenáctá. „Tak to se musím pochválit. Dobře, Lucko,“ smála se česká rekordmanka. Od postupu ji dělila jedna desetina, ale v jiném semifinále by jí takový čas stačil na postup mezi elitní osmičku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lucie Škrobáková (vpravo) při rozběhu závodu na 100 metrů překážek.

Článek

„Čekala jsem, že mám na to běžet pod 12,90, ale takový čas mě vážně potěšil," libovala si bývalá halová vicemistryně Evropy. „Mám motivaci do dalších let. Překážkářky začínají běhat rychlé časy od třiceti let, až na některé výjimky, které jsou rychlé už od dvaceti, a to já rozhodně nejsem," říkala Škrobáková, která letos oslavila třicetiny.

Do dalších bojů neprošli ani další dva čeští atleti v dopoledním programu, byť Pavlu Maslákovi na dvoustovce chyběla v rozběhu jediná setinka. „Mrzí mě to. Doufal jsem v osobní rekord," říkal Maslák po výkonu 20,67 s. Po vyřazení v semifinále čtvrtky přitom poloviční trať vůbec neplánoval. „Ale to jsem byl naštvaný, pak jsem si říkal, že by byla škoda nezávodit," vysvětloval mistr Evropy z Helsinek.

Tréninkovou kolegyni Barboru Špotákovou, která hodila ze všech oštěpařek nejdál, nenapodobila Jarmila Klimešová. Osmá z mistrovství světa v Tegu zaostala o 10 cm za šedesátimetrovou hranicí a skončila 14., druhá nepostupující. „Dvaadvacet centimetrů od finále je kousíček. Za mnou skončily i favoritky, které měly být v osmičce, takže jsem spokojená," překvapivě hodnotila bývalá juniorská mistryně světa.

Reklama