Hlavní obsah

Štěpánek očima trenéra Krupy: Na smog jedině doutník

PRAHA

Trenér Tomáš Krupa na Radku Štěpánkovi vidí, že olympiáda je v kolotoči turnajů něčím výjimečným, turnajem, na němž ho požene vpřed mimořádná touha uspět.

Článek

„Bude to pro něj určitě něco speciálního, vždyť na olympiádu jede poprvé. Snad ne naposled, ale člověk nikdy neví, i v tom je to pro něj výzva. Reprezentace pro něj hodně znamená, i když se říkalo něco jiného v době, kdy odmítal hrát Davis cup, ale to bylo z úplně jiných důvodů.

Vypadá to, že obecně prestiž olympiády mezi tenisty stoupá, už ji hrají taky nejlepší hráči, teď se na ni chystají Federer či Nadal, v Atlantě vyhrál Agassi... Přispělo k tomu i to, že se na hrách udělují body do žebříčku.

Proti smogu se dá Radkovi těžko něco poradit, leda by si každý den zapálil doutník, nic jiného mě nenapadá. Bude to pro všechny stejné, Braasch, který vykouřil dvacet denně, už tam hrát nebude, takže nikdo nebude ve výhodě...

Radek má podle mě stejnou šanci v singlu i v deblu, těžko říct, kde bude větší. Kvalitních deblových párů tam bude dost, záleží, jak si s Tomášem Berdychem vyhoví. Pravda je, že toho společně moc nenahráli, ale když se spolu představili, vždycky to dopadlo dobře. Teď by se měli oba potkat na turnaji v Cincinnati, kde se domlouvali, že si zahrají čtyřhru.

Co ještě Radkovi chybí, aby se natrvalo usadil ve špičce? Těch věcí bude víc, od štěstí přes to, aby byl déle zdravý a dokázal udržet formu. Když hraje dobře, neudrží to celou sezónu, výkonnost spadne“.

Reklama