Hlavní obsah

Stehlíková a Zohnová vypadly z olympijské nominace basketbalistek

BRNO

Do dvanáctky českých basketbalistek, které budou startovat na olympijských hrách v Pekingu, se nevešly Romana Stehlíková a Kateřina Zohnová. Trenéři Jan Bobrovský a Miroslav Volejník nominovali hráčky po skončení herního soustředění v Luhačovicích.

Článek

"Rozhodla momentální výkonnost hráček. Myslím, že jsme vybrali dobře. I když bych raději uvítal ještě delší časový prostor. Byli jsme ale pod časovým tlakem olympijského výboru, který musel nominaci uzavřít," řekl Bobrovský.

Až na jednu změnu zůstal český výběr ve stejné sestavě, v jaké se představil v červnu na olympijské kvalifikaci v Madridu. Novou hráčkou místo Stehlíkové je Miloslava Svobodová z Valosunu Brno, která startovala v reprezentaci už na loňském mistrovství Evropy v Itálii.

Obhajovat páté místo na olympijské hry odcestují Kateřina Elhotová, Michala Hartigová, Romana Hejdová, Petra Kulichová, Hana Machová, Markéta Mokrošová, Miloslava Svobodová, Edita Šujanová, Michaela Uhrová, Ivana Večeřová, Jana Veselá a Eva Vítečková. Tato dvanáctka odletí v pondělí do Moskvy, kde se střetne v přípravném turnaji s domácím Ruskem, Španělskem a Izraelem.

Basketbalistky jsou stejně jako před čtyřmi lety v Aténách jediným českým týmem, který se na olympiádu kvalifikoval. V základní skupině se střetnou s obhájkyněmi zlatých medailí Američankami, domácí Čínou, Mali, Novým Zélandem a Španělskem.

Reklama