Hlavní obsah

Slalomáři Volf se Štěpánkem se strachovali o loď

PRAHA

S lodí zabalenou do elegantního potahu v národních barvách vyrazili vstříc své medailové obhajobě vodní slalomáři Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem. Dlouhý přesun jejich deblkanoe provázely i drobné obavy.

Článek

Způsobily je informace přímo z Pekingu od kajakářského kolegy Vavřince Hradílka, který do dějiště olympiády zamířil s větším předstihem. „Vávra psal, že mu přišla zničená loď, ale nevím jak moc,“ vykládal Volf.

Jedno plavidlo už dvojice má v Pekingu uložené od posledního tréninkového kempu, který v dějišti her absolvovala. „Ale teď vezeme tu lepší loď, na které bychom chtěli jet. Tak doufám, že se jí v letadle nezlomí zadek,“ obával se háček posádky Volf.

Pokud vše proběhne hladce, už dnes by chtěli vyrazit do olympijského areálu pro vodní slalom.

„Podle rozpisu je tam asi devět tréninků, ale všechny nejspíš nepojedeme. Uvidíme, jak nám to půjde a kolik budeme mít sil,“ vykládal Volf v narážce na obtížnost čínského kanálu. Oba si také rozhodně nechtějí nechat ujít páteční úvodní ceremoniál. „Když už na té olympiádě budeme, tak ji zahájíme,“ usmíval se Štěpánek.

Bronzoví z her v Aténách ale letos zatím nemají moc důvodů ke spokojenosti. Po vydařené domácí kvalifikaci už nezvládli mistrovství Evropy ani pražský závod Světového poháru. U svých čtyři roky starých medailí ale sebedůvěru nehledali. „Já ji viděl naposled asi před dvěma lety. Je u rodičů a já ani pořádně nevím kde,“ tvrdil zadák Štěpánek.

Nenervovat partnerky

V Pekingu budou českými fanoušky ostře sledováni. Výjimkou paradoxně možná bude Volfova přítelkyně. „Říkala mi, že si dovolenou asi brát nebude a půjde do práce, aby se nenervovala,“ líčil Volf.

Manželka jeho parťáka z lodi bude naopak zřejmě výkon dvojice dokonce doprovázet slovem v televizi, byť nedlouho po olympiádě čekají druhého potomka. „Pokusím se ji neznervóznit,“ sliboval Štěpánek, jenž si v tašce vezl od ženy talisman. „Je stejný, jako byl v Aténách. Jaký? Takové něco pro mě,“ tajemně se usmíval.

Reklama