Hlavní obsah

Hatla je po olympijské drezúře na 42. místě

HONGKONG

Jaroslavu Hatlovi patří po drezúře 42. místo v olympijské soutěži v jezdecké všestrannosti. Český reprezentant zasáhl do pekingských her už v sobotu jako úplně první člen výpravy a po svém vystoupení s koněm Karla přenocoval na 26. pozici společně s Irem Austinem O'Connorem. V neděli jej předčili další soupeři z druhé poloviny startovního pole.

Foto: archiv Zorky Krásné

Jaroslav Hatla

Článek

Hatla označil výkon v drezúře za letos nejhorší a postěžoval si na klisnu, která je v říji a dost ho zlobila. "Vůbec jsem se nesvezl. Těšil jsem se, ale bylo to takové trápení. Spokojený moc nejsem," řekl v rozhovoru pro web jezdectvi.cz.

Karla se podle něj dopustila při jejich vystoupení dvou chyb. "Moc velké chyby to nebyly, ale rozhodčí chtějí vidět něco jiného, musí to mít šmrnc," uvedl jezdec, na kterého se v neděli do Hongkongu přijel podívat i předseda národního olympijského výboru Milan Jirásek.

Ve vedení se udržela Australanka Lucinda Fredericksová s koněm Headley Britannia. Také v pořadí týmů zůstali v čele Australané, na druhé místo se ale před USA probojovali Němci.

Soutěž ve všestrannosti bude pokračovat v pondělí jízdou v terénu, cross country, a vyvrcholí v úterý parkúrem. "Kros je strašně těžký, pro Karlu to vlastně poprvé budou čtyři hvězdy. Je to hodně kruté, jsou tam hlavně strašně velké skoky. Všude jsou sice alternativy, ale to by člověk přijel za týden," uvedl Hatla. Přestože v duchu myslí na první dvacítku, jeho cílem bude jízdu především dokončit.

Reklama