Hlavní obsah

Ježkovi k dobrému vstupu do olympiády pomohl i příjezd rodiny

PEKING

Povolený doping dostal před pondělním startem na olympijských hrách v Pekingu vodní slalomář Stanislav Ježek. Do Pekingu za ním dorazila přítelkyně s malou dcerou a přímo na kanále v Šun-i sledovaly jeho vystoupení v kvalifikaci, odkud při své olympijské premiéře postoupil ze čtvrtého místa do úterního semifinále.

Článek

Dlouhou cestu letadlem prý zvládly bez problémů. I proto, že Ježkova dcerka většinu letu prospala. "Letěla s nimi i sestra (slovenských deblkanoistů) Hochschornerových s dcerou. Všichni bydlí v hotelu tady kousek," řekl novinářům bronzový medailista z předloňského mistrovství světa v Praze. Volné chvíle v Pekingu se snaží věnovat rodině. "Na chvilku za nimi zajdu a pochovám malou. Vůbec mě to nerozptyluje. Vždyť co bych tady dělal?"

Přiznal však, že dlouho váhal, jestli dceru do Číny vzít. Bál se počasí, neboť na olympijském kanále byl několikrát trénovat a věděl o místním smogu. "Musím ale Číňany pochválit, to počasí se fakt zlepšilo hodně. Předtím to tu vypadalo jak na autobusovém nádraží," podotkl Ježek. Přítelkyni s dcerou do Pekingu pozval i proto, aby si olympiádu užily naplno. "Jsou rády, že to mohou vidět. Je lepší, když to člověk vidí přímo, než když mu to musí někdo vyprávět," dodal.

Když o své partnerce mluvil, přiznal, že už by ji rád tituloval jako manželku. "Je to trochu moje ostuda, jsme spolu deset let, ale já na ty oficiální akce moc nejsem. Navíc je lepší s někým být dlouho, než si ho vzít a pak se třeba za rok rozvést," uvedl Ježek.

Reklama