Hlavní obsah

Berdych se Štěpánkem si zápas prohráli na síti

PEKING

Nazlobení sami na sebe odcházeli z kurtu čeští tenisté Radek Štěpánek s Tomášem Berdychem po prohře s Brazilci Andrem Sa a Marcelem Melem 7:5, 2:6, 6:8. I přes bojovný výkon prohrávali rozhodující souboje nablízko u sítě.

Článek

„Na únavu z prvního zápasu se nebudu vymlouvat. O tom to večer nebylo, i když jsme byli na kurtu tak dlouho. Brazilci odehráli neskutečné utkání. Měli hodně štěstí při spoustě míčů, kdy se dostávali ze dna. Zápas jim vyšel neskutečně dobře. Kdyby byli schopni takový výkon udržet, tak budou mnohem výš,“ konstatoval Tomáš Berdych.

„Teď si dám sprchu a uvidím, jestli zůstanu na zápas svojí přítelkyně Lucie Šafářové. Hraje hodně pozdě a já se musím připravit na zítřek, kdy mě čeká Roger Federer. Necítím se zase až tak unavený, abych nemohl podat alespoň po fyzické stránce co nejlepší výkon,“ dodal tenista.

Štěpánek: Jsem moc zklamaný

Pro Radka Štěpánka skončilo olympijské vystoupení hned na začátku. „Strašně mě to mrzí. Jsem moc zklamaný. Moc jsme chtěli uspět, ale nepovedl se nám hned první zápas. Nepřehráli nás, ale na síti předváděli neskutečné voleje, při nichž měli i štěstí,“ hledala česká tenisová jednička příčiny prohry.

„V singlu i deblu bylo k postupu velice blízko. Docent Kolář mě dal do pořádku. Sval naštěstí nebyl natržený. Problém pocházel od zablokovaných zad. Pracoval na mně v pondělí večer i v úterý a dal mě neskutečně dohromady. Na to se tedy vymlouvat nebudu. Přijel jsem do Pekingu na olympiádu bojovat do poslední chvíle. Bohužel to skončilo moc brzy,“ říkal smutně Štěpánek.

„Kdy poletím, to v tuhle chvíli nevím. Teď se ale musím dát stoprocentně do pořádku. Nějaké doléčení to bude ještě potřebovat, protože se zády mívám problémy. Za chvíli začíná US Open a tam nechci chybět. Určitě si odvezu spoustu parádních zážitků, ale zároveň se smutkem, že pro mne olympiáda skončila tak brzy,“ dodal smutně.

Reklama