Hlavní obsah

Šebrle se pokouší dosáhnout na medaili, finále čeká tyčkaře Kudličku

PRAHA/PEKING

Jediného českého olympijského vítěze z Atén Romana Šebrleho čeká v pátek v Pekingu druhá polovina boje o medaili. Třiatřicetiletý desetibojař je po prvním dnu na pátém místě. Soutěž vede favorizovaný Američan Bryan Clay. V Ptačím hnízdě čeká v odpoledním programu životní zážitek v podobě olympijského finále dvacetiletého tyčkaře Jana Kudličku.

Článek

Druhý je Bělorus Andrej Kravčenko, který na něj ztrácí 88 bodů, a třetí další Američan Trey Hardee. Stříbrný medailista ze Sydney 2000 a šampión z Atén Šebrle za Kravčenkem zaostává o 121 bodů. Výrazně utekl světovému šampiónovi jen tradiční hlavní rival Clay, na kterého úřadující mistr světa ztrácí 209 bodů.

V soutěži už nebudou kvůli zranění pokračovat třetí muž z Atén Kazach Dmitrij Karpov a bývalý mistr světa Američan Tom Pappas. Brzy skončili také Uzbek Vitalij Smirnov a Maďar Atilla Zsivóczky.

V Ptačím hnízdě čeká v odpoledním programu životní zážitek v podobě olympijského finále dvacetiletého tyčkaře Jana Kudličku, ještě předtím se představí v chůzi na 50 km čtyřicetiletý chodec Roman Bílek.

O třetí zlato bude usilovat atletická hvězda her Usain Bolt. Světový rekordman a olympijský vítěz na obou sprinterských tratích by měl být trumfem jamajské štafety v běhu na 4x100 metrů.

Svého dalšího vystoupení na bikrosové dráze v areálu Lao-šan by se měla po dni odkladu dočkat Jana Horáková, jež patří mezi adeptky na medaili. Na dnešek plánovaný program "spláchl" hustý déšť, kvůli němuž by bylo hodně nebezpečné například sjíždět z vysoké startovací rampy.

Den po šestém místě Michala Michalíka a smolném představení Davida Svobody čeká závod moderní pětibojařku Lucii Grolichovou.

První medaile si rozdělí rychlostní kanoisté, na kanálu Šun-i je na programu šest finálových závodů. Své olympijské vítěze bude mít také ženská dvouhra ve stolním tenisu, plážový volejbal mužů a ženský pozemní hokej.

V mužském basketbalovém turnaji se v atraktivních zápasech Španělsko - Litva a Argentina - USA rozhodne o finalistech. Celkově bude v pátek uděleno 21 sad medailí.

Reklama