Hlavní obsah

Gaye zaskočila Bryantova starost o jeho zraněnou nohu

PEKING

Americký sprinter Tyson Gay je sice světovým šampiónem na 100 metrů a jedním z velkých favoritů na olympijské zlato z Pekingu, ale i přes perfektní přípravu ho dokážou některé věci zaskočit. Naposledy se to podařilo superhvězdě světového basketbalu Kobemu Bryantovi, s nímž Gay prohodil pár slov, když se potkali v posilovně.

Článek

Bryant zaskočil Gaye tím, jaký má přehled i o dalších hvězdách americké výpravy, a nejen o těch, s nimiž sdílí basketbalovou šatnu. "Byl jsem opravdu hodně překvapený. Byli jsme v posilovně a já se ho zeptal, zda se s ním můžu vyfotit," vyprávěl Gay novinářům. Vzápětí se dočkal odpovědi. "A jak je na tom tvoje noha? Doufám, že všechno bude v pořádku," odvětil mu starostlivě Bryant, který dobře věděl o Gayově nedávném zranění stehenního svalu.

Gay si svůj zážitek nenechal pro sebe a hned vše telefonicky popsal své matce, která byla podle něj z gesta nejužitečnějšího hráče posledního ročníku NBA v šoku. Šestadvacetiletého atleta ohromila také skutečnost, jak skvěle Bryanta přijalo čínské publikum, přestože tým USA porazil domácí výběr vysoko 101:70. "To pro mě dost znamená. Je prostě velkou superhvězdou a všude ho milují," prohlásil Gay obdivně.

Držitel historicky nejlepšího zaběhnutého času na stovce (9,68 sekundy při nedovolené rychlosti větru 4,1 m/s) také přiznal, že kroužil okolo hvězdy losangeleských Lakers již v průběhu pátečního zahajovacího ceremoniálu. "Publikum skandovalo 'Ko-be, Ko-be' a já chtěl být vedle něho, abych byl vidět v televizi," popsal Gay, jak si užíval zahájení olympiády.

Reklama