Hlavní obsah

Češky mohly vzít Američankám set, ale noční bitva skončila zklamáním

Londýn

Byly blízko přepsání historie. České plážové volejbalistky Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou vedly nad americkými legendami Kerri Walshovou s Misty Mayovou-Treanorovou, které procházejí svojí už třetí olympiádou bez ztráty setu, ve druhém sadě 18:15, ale na dílčí úspěch nedosáhly. Po porážce 14:21, 19:21 se Češky ve středu utkají o druhé místo ve skupině s Australankami Cookovou a Hinchleyovou.

Foto: Marco Del Pozo, Reuters

Plážové volejbalistky Markéta Sluková (dále) a Kristýna Kolocová v nočním utkání s Američankami.

Článek

Přes porážku můžete být s výkonem aspoň v některých fázích zápasu spokojeny.

Sluková: V některých ano. Věděly jsme, že to bude hodně náročný zápas a pokud je nezatlačíme servisem, tak s nimi těžko odehrajeme vyrovnané utkání. Proto jsme v prvním setu riskovaly, moc nám to ale do kurtu nepadalo, chyb na servisu jsme udělaly dost a s tím jsme nemohly vyhrát. Ve druhém setu se nám podařilo je zatlačit od sítě, o to víc nás mrzí, že jsme ho nedotáhly do konce ze stavu 18:15. Jsme hodně zklamané, to jsme s našimi zkušenostmi mohly a měly dotáhnout.

A mohly jste být první, kdo Američankám vezme na olympiádě po 31 zápasech set...

Sluková: To by bylo moc hezké... Nevím, jestli jsme měly v hlavě, že bychom mohly být slavné. Ale na to se historie neptá, že jsme byly blízko, nepovedlo se.

Zápas končil ve čtvrt na jednu v noci, jak se vám hrálo v tuhle hodinu?

Kolocová: Den byl takový divný díky tomu, že jsme se musely soustředit na ten noční zápas. Nechtěly jsme dělat něco moc aktivního, ale šly jsme ve tři potrénovat, pak zpátky do vesnice. Ten den byl takový roztahaný, ale pro oba týmy stejný.

Měl zápas výjimečnou atmosféru díky svému pozdnímu začátku?

Kolocová: Byla zima. (úsměv) Američanky jsou hodně sledované, tak jim lidi dost fandí a ony si užívají, že tu jsou po právu za hvězdy. V tom to bylo jiné, proto nás mrzí, že jsme je nepotrápily ještě víc nebo dokonce neporazily.

Ale v hledišti jste měly minimálně srovnatelnou podporu i vy...

Sluková: Ve druhém setu jsme hodně bojovaly, měly jsme tam spoustu takových záchranných zákroků, které nám vyšly, bylo tam hodně skoků a šipek, tak jsme si diváky jako outsiderky získaly na svou stranu.

Jak se teď vrátíte do normálního denního režimu?

Kolocová: Půjdeme spát.

Sluková: Máme úterý celé volné, ve středu hrajeme až pozdě večer. Odpočineme si, zkusíme si vzít ze zápasu to pozitivní a připravíme se na Australanky, protože to bude důležitý zápas. Zkusíme je porazit. Sesekat. (úsměv)

Reklama

Související témata: