Hlavní obsah

Brazilské fotbalistky končí ve čtvrtfinále po prohře s Japonkami

Londýn

Olympijský turnaj fotbalistek končí pro favorizovanou Brazílii už ve čtvrtfinále, v němž prohrála 0:2 s Japonkami. Ty tak potvrdily, že jejich loňský triumf na mistrovství světa nebyl náhodný. Brazilky po dvou stříbrech z Atén a Pekingu další olympijskou medaili v Londýně nepřidají.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Fotbalistky Japonska oslavují druhý gól v síti Brazílie. Japonky zvítězily 2:0 a postoupily do semifinále olympijského turnaje.

Článek

Japonky se v semifinále utkají s Francií, druhou dvojici vytvoří Američanky a jejich kontinentální rival Kanada. Ta překvapivě vyřadila domácí Velkou Británii po výhře 2:0 a dosáhla na největší úspěch od roku 2003, kdy byla čtvrtá na mistrovství světa.

Japonky dosud v Londýně příliš nezářily, když porazily jen Kanadu. Se Švédskem a Jižní Afrikou uhrály bezbrankové remízy. Proti Brazílii ale daly vzpomenout na rok staré výkony z MS.

Jako první udeřila Ogimiová, která se protáhla obranou a podél brankářky skórovala. Ve druhé půli dostala parádní přihrávku za obranu Ohnová, zasekávačkou se uvolnila a ještě lepší střelou levačkou pod břevno pojistila japonský triumf.

Brazilky sice měly místy velkou převahu, ale ani jednu z šancí nevyužily.

XXX. letní olympijské hry v Londýně
Fotbal, ženy - čtvrtfinále
Francie - Švédsko 2:1 (2:1)
Branky: 29. Georgesová, 39. Renardová - 18. Fischerová.
USA - Nový Zéland 2:0 (1:0)
Branky: 27. Wambachová, 87. Lerouxová.
Brazílie - Japonsko 0:2 (0:1)
Branky: 27. Ogimiová, 73. Ohnová.
Británie - Kanada 0:2 (0:2)
Branky: 12. Filignová, 26. Sinclairová.

Reklama