Hlavní obsah

Bývalá hvězda basketbalové NBA Roundfield se utopil v Karibiku

San Juan

Devětapadesátiletý Dan Roundfield, bývalá hvězda basketbalové ligy NBA, se v pondělí utopil na ostrově Aruba při plavání v moři se svou manželkou Bernadette. Úmrtí bývalého hráče Indiany, Atlanty, Detroitu a Washingtonu v úterý potvrdily v oficiální zprávě tamní úřady a rovněž basketbalistova švagrová.

Článek

Podle informací policie plavala dvojice u jižního cípu ostrova až do chráněné zóny s útesy a dostala se do rozbouřených vod. Roundfield se následně snažil zachránit manželku a pomohl jí na jednu ze skal, odkud se následně dostala do bezpečí, jeho samého ovšem vzápětí smetla voda a zmizel pod hladinou. Záchranné týmy našly jeho bezvládné tělo až po hodině a půl.

"Je to skutečná tragédie. Utonul při záchraně své manželky," potvrdil policejní mluvčí karibského ostrova John Larmonie. Manželka utrpěla velký šok, podobně jako celá rodina. "Byl to chlap se zlatým srdcem," litovala Danovy ztráty jeho švagrová Julia Roundfieldová.

Roundfield odehrál ve slavné NBA celkem 11 sezón. Nejúspěšnější léta prožil v Atlantě, kde hrál v letech 1978 až 1984 a potkal se tu kromě jiných i s klubovou legendou Dominiquem Wilkinsem. Za tuto dobu byl třikrát vybrán k Utkání hvězd, v roce 1980 se ocitl v nejlepší pětce celé soutěže a třikrát byl zařazen do týmu nejlepších obranářů NBA.

Reklama