Hlavní obsah

Trojnásobný olympijský vítěz Bolt ponese jamajskou vlajku

Londýn

Nejrychlejší sprinter světa Usain Bolt ponese vlajku jamajské výpravy při pátečním zahájení olympijských her. Obhájce tří zlatých medailí z Pekingu přivede na Olympijský stadión v Londýně padesátičlenný tým, v němž jsou i dva jeho velcí rivalové Yohan Blake a Asafa Powell.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Usain Bolt zdraví diváky během Zlaté tretry v Ostravě

Článek

Pětadvacetiletý Bolt patří k největším hvězdám her. V Londýně bude obhajovat zlato na stovce, dvoustovce a ve štafetě. Při všech třech vítězných závodech před čtyřmi lety v Pekingu vytvořil světové rekordy. A to chce během příštích dvou týdnů zopakovat.

"Nést vlajku je velká čest. Pro svoji milovanou zemi udělám cokoli. A budu v televizi," prohlásil věčně dobře naložený Bolt, zatímco ho během tiskové konference snímalo na čtyřicet televizí z celého světa a poslouchalo 400 novinářů.

"Jsem v dobré formě a připravený. Je pro mě moc důležité vyhrát zase všechny tři tituly. Můžu se stát legendou a to je sakra výzva," oznámil populární Jamajčan, která má však v Blakeovi a Powellovi velké soupeře. Blake ho loni po Boltově ulitém startu na stovce připravil o titul mistra světa a letos na národní olympijské kvalifikaci dvakrát porazil.

Bolt nelenil, z obavy z dalšího pokaženého startu si koupil nové startovní bloky a na tréninku se s nimi sžíval, aby opět nedošlo k fiasku. Závod na 100 metrů se uskuteční 5. srpna a bude jedním z hlavních vrcholů olympijských her.

Reklama

Související témata: