Hlavní obsah

Čínské olympijské finále ve stolním tenisu vyhrál Čang Ťi-kche

Londýn

Čínské finále olympijského turnaje stolních tenistů vyhrál v Londýně 4:1 na sety favorizovaný Čang Ťi-kche. Jeho soupeř Wang Chao neuspěl ve finále olympijské dvouhry potřetí za sebou a stejně jako v Aténách a v Pekingu získal stříbro. Třetí místo obsadil Němec Dimitrij Ovtcharov.

Foto: ČTK/AP

Čínské finále olympijského turnaje stolních tenistů vyhrál favorizovaný Čang Ťi-kche

Článek

Světová jednička Čang Ťi-kche zvítězil v duelu dvou nejvýše nasazených hráčů turnaje v úvodním setu až po velkém boji 18:16. Další dvě sady však získal zcela jednoznačně a ve čtvrtém dějství byl dva míče od olympijského triumfu.

Wang Chao se ale zlatého snu nehodlal vzdát. Čtvrtý set vyhrál, v pátém vedl 10:9, ale při setbolu se dostal do hluboké defenzivy a zbytek zápasu už ovládl jeho soupeř.

Čtyřiadvacetiletý vítěz dominoval ve dvouhře i na loňském mistrovství světa v Rotterdamu. Finále tam mělo stejné obsazení jako na letošním olympijském turnaji, tehdy Čang Ťi-kche vyhrál 4:2.

Wang Chao má čtvrtou olympijskou medaili, zlato ale dobyl jen v pekingské soutěži družstev. Ve finále dvouhry před osmi lety v Aténách podlehl Korejci Rjo Sung-minovi, v Pekingu 2008 ho o zlato připravil krajan Ma Lin.

XXX. letní olympijské hry v Londýně:
Stolní tenis:
Muži - dvouhra, finále: Čang Ťi-kche - Wang Chao (oba Čína) 4:1 (16, 5, 6, -10, 11).
O 3. místo: Ovtcharov (Něm.) - Chuang Chih-Yuan (Tchaj-wan) 4:2 (10, -9, -8, 11, 5, 12).
Semifinále: Čang Ťi-kche - Ovtcharov 4:1 (8, 3, -5, 9, 8), Wang Chao - Chuang Chih-Yuan 4:1 (-11, 2, 10, 6, 9).

Reklama

Související témata: