Hlavní obsah

Rekordman Šahín se necítí na zlato, a tak v Pekingu nepoběží

NAIROBI

Olympijský závod v běhu na 3000 metrů se obejde bez světového rekordmana a dvojnásobného mistra světa Saifa Saída Šahína. Keňský atlet reprezentující Katar se po sérii zranění vzdal dva týdny před startem her s konečnou platností naděje, že bude v Pekingu připraven zvládnout start v rozběhu i případném finále.

Článek

Světový šampión z Paříže 2003 a Helsinek 2005 přišel prakticky o celou loňskou sezónu po zranění kolena a achillovky, letos se nakonec ani nedostal ke svému comebacku, který si naplánoval na minulý týden do Paříže.

"Sice udělal za poslední tři měsíce velký pokrok, ale necítí se dost připravený na to, aby v Pekingu absolvoval dva závody během tří dnů," uvedl atletův manažer Ricky Simms. "Klade si vysoké cíle a nebyl by spokojený s ničím jiným než se zlatou medailí," dodal na adresu pětadvacetiletého běžce.

Šahín, původním jménem Stephen Cherono, nestartoval ani před čtyřmi lety v Aténách, tehdy kvůli uplynutí příliš krátké doby od změny občanství. Závod tehdy naprosto ovládli jeho bývalý krajané v čele s Ezekielem Kemboiem. Šahín o deset dní později vytvořil v Bruselu dosud platný světový rekord 7:53,63.

Reklama

Související témata: