Hlavní obsah

Nejlepší světový fleretista Baldini měl pozitivní dopingový test

ŘÍM

Dvaadvacetiletý fleretista Andrea Baldini měl podle Italského olympijského výboru CONI pozitivní dopingový test. Týden před zahájením pekingských her tak přišla italská výprava o jednoho z horkých kandidátů na zlatou medaili.

Článek

Světová jednička prý měla ve vzorcích moči během červencového evropského šampionátu v Kyjevě zakázané diuretikum. To může sloužit jako maskovací prostředek pro užití jiných nepovolených látek.

Baldini byl okamžitě vyřazen z olympijské nominace, kde by jej měl nahradit úřadující mistr Evropy Andrea Cassara. Italský svaz šermu nyní čeká na výsledek B-vzorku, který by mohl ještě Baldiniho vrátit zpět do výpravy.

"Je to ošklivá věc pro náš sport. Pokud provedl něco špatného, musí být potrestán. Pokud byla analýza špatná, bude rehabilitován," oznámil šéf svazu Giorgio Scarso. "Doufám, že jej druhá analýza očistí, i když se podle expertů na 99 procent výsledek potvrdí. Ale jak se říká, naděje umírá poslední," dodal Scarso, který očekává výsledek na počátku příštího týdne.

Baldini je dvojnásobným evropským šampiónem z let 2005 (družstva) a 2007 (jednotlivci), navíc má z letošního roku i světový titul ze soutěže družstev.

Reklama