Hlavní obsah

Bolt ještě neví, zda na OH skutečně poběží i stovku

PEKING

Sprinter Usain Bolt stále neví, zda na olympiádě poběží vedle své oblíbené trati 200 metrů také stovku, na které je držitelem světového rekordu. Jamajský atlet na úterní tiskové konferenci v Pekingu vyvrátil nedělní prohlášení svého trenéra a uvedl, že do obou závodů se přihlásí na 80 procent.

Článek

"Stále se musím rozhodnout," řekl Bolt. "Jsem na osmdesát procent rozhodnutý, že poběžím oba závody," reagoval na prohlášení svého kouče Glena Millse. Ten v neděli řekl, že Bolt stoprocentně bude startovat jak na stovce, tak na dvoustovce.

Pokud by Bolt běžel na obou tratích, může se stát prvním atletem od triumfu Carla Lewise z roku 1984, který by zvítězil v obou sprintech. "Ano, na stovce jsem dobrý," uvedl Bolt, který při svém druhém oficiálním startu v této disciplíně letos v květnu v Kingstonu zaběhl senzační výkon 9,76 sekundy.

Na konci května v New Yorku pak už časem 9,72 vylepšil světový rekord, jenž dosud držel jeho krajan Asafa Powell (9,74). "Ale dvoustovka je prostě blíž mému srdci," dodal.

Boltova slova o nerozhodnosti však dostala ještě na tiskové konferenci menší trhlinu, když dostal pár zlatých hřebů, na kterých byly vyryté nápisy "Peking 100m".

Reklama