Hlavní obsah

Partizan Bělehrad chce zpět své dva hráče z olympiády

BĚLEHRAD

Vedení Partizanu Bělehrad požádalo národní tým o uvolnění svých hráčů Zorana Tošiče a Ljubomira Fejsy z olympijských her v Pekingu. Špičkový srbský klub chce mít oba fotbalisty k dispozici pro středeční utkání třetího předkola Ligy mistrů proti Fenerbahce Istanbul.

Článek

"Požádali jsme národní mužstvo, aby je oba pustilo a zařídilo jim okamžitý návrat domů, aby se mohli připravit na první zápas proti Fenerbahce," řekl v pátek agentuře Reuters mluvčí Partizanu Marko Vjetrovič. "Samozřejmě si přejeme, aby se Srbsku na olympijských hrách dařilo, ale nemáme jinou možnost, protože někteří naši klíčoví hráči jsou zraněni nebo v trestu," dodal.

V úspěšně zvládnutém dvojutkání druhého předkola LM s FC Baku nasbíral žluté karty portugalský špílmachr Moreira, Brazilec Antonello Juca si zase poranil lýtko.

Jednadvacetiletý Tošič a devatenáctiletý Fejsa nastoupili v Šanghaji v úvodním utkání srbského týmu, jenž remizoval 1:1 s Austrálií. Pokud by skutečně z dějiště her odjeli, přišli by o zbývající duely základní skupiny proti Argentině a Pobřeží slonoviny.

FIFA nařídila všem klubům pustit na OH hráče mladší 23 let, ale sportovní arbitráž CAS v Lausanne toto rozhodnutí zrušila. Přesto se na hrách představil například hvězdný Lionel Messi, neboť se jeho zaměstnavatel Barcelona s argentinským svazem dohodla na podmínkách uvolnění.

Reklama