Hlavní obsah

Japonka Tanimotová získala druhé olympijské zlato

PEKING

Japonská judistka Ajumi Tanimotová obhájila olympijské zlato z Atén. Dnes v Pekingu ve finále kategorie do 63 kilogramů porazila Francouzku Lucii Decosseovou a stala se teprve druhou ženou, která dokázala dvakrát triumfovat na olympijských hrách.

Článek

Spolu s Tanimotovou se podobný kousek povedl její krajance a nejúspěšnější judistce historie Rjoko Taniové, která v sobotu získala bronzovou medaili a celkově svoji pátou.

Naopak na pátou medaili ze stejného počtu her nedosáhla Driulis Gonzalezová. Venezuelská judistka byla v prodloužení zápasu o bronz s Nizozemkou Elisabeth Willeboordseovou potrestána za pasivitu a prohrála. Druhý duel o třetí místo vyhrála Won Ok-im z KLDR.

V mužské kategorii do 81 kilogramů se z triumfu radoval Ole Bischof, který se tak po kajakáři Aexandru Grimmovi postaral o druhé německé zlato během jednoho dne. Osmadvacetiletý judista porazil ve finále asijského šampiona Kim Če-buma. Bronz získali brazilský mistr světa Tiago Camilo a Ukrainec Roman Gontjuk.

Judo, muži - do 81 kg:
Finále: Bischof (Něm.) - Kim Če-bum (Korea) juko,
o 3. místo: Camilo (Braz.) - Elmont (Niz.) ipon, Gontjuk (Ukr.) - Damdinsuren (Mong.) wazari,
semifinále: Bischof - Gontjuk juko, Kim Če-Bum - Elmont koka.
Konečné pořadí: 1. Bischof, 2. Kim Če-bum, 3. Camilo a Gontjuk, 5. Elmont a Damdinsuren, 7. Burton (Brit.), 8. Krawczyk (Pol.).
Judo, ženy - do 63 kg:
Finále: Tanimotová (Jap.) - Decosseová (Fr.) ipon,
o 3. místo: Willeboordseová (Niz.) - Gonzalezová (Kuba) koka v prodl., Won Ok-im (KLDR) - Heillová (Rak.) vazari,
semifinále: Decosseová - Won Ok-im vazari, Tanimotová - Gonzalezová ipon.
Konečné pořadí: 1. Tanimotová (Jap.), 2. Decosseová, 3. Willeboordseová a Won Ok-im, 5. Gonzalezová a Heillová, 7. Žolnirová (Slovin.), 8. Barretová (Venez.).

Reklama