Hlavní obsah

Obě šermířské soutěže na OH patřily Německu

PEKING

Německo ovládlo středeční šermířské boje na olympijských hrách v Pekingu. Soutěž fleretistů patřila Benjaminu Philipu Kleibrinkovi, který ve finále porazil Japonce Jukiho Otu 15:9. Nejlepší kordistkou se stala Britta Heidemannová, jež v duelu o zlato zdolala Rumunku Anu Marii Branzaovou 15:11.

Článek

Třiadvacetiletý Kleibrink byl v duelu překvapivých finalistů mírným favoritem, což proti asijskému šampionovi od začátku dokazoval. Brzy se ujal vedení, které postupně navyšoval. Dočkal se tak prvního velkého vítězství v individuální soutěži.

Bronz nakonec slavil Ital Salvatore Sanzo, který tak získal další olympijský cenný kov po stříbru z Atén. Zklamání naopak prožil obhájce zlaté medaile Francouz Brice Guyart, který vypadl již v osmifinále s krajanem Erwannem Le Pechouxem.

Mezi ženami se složení finálové dvojice obešlo bez překvapení. Úřadující mistryně světa Heidemannová svedla vyrovnanou bitvu s druhou nasazenou Branzaovou a nakonec získala pro Německo druhé zlato. Třetí skončila Maďarka Ildikó Mincza-Nebaldová.

ŠERM:
Muži - fleret:
Finále: Kleibrink (Něm.) - Ota (Jap.) 15:9,
o 3. místo: Sanzo (It.) - Ťün Ču (Čína) 15:14.
Další pořadí: 5. Joppich (Něm.), 6. Cassara (It.), 7. Le Pechoux (Fr.), 8. Lej Šeng (Čína).
Ženy - kord:
Finále: Heidemannová (Něm.) - Branzaová (Rum.) 15:11,
o 3. místo: Mincza-Nebaldová (Maď.) - Na Li (Čína) 15:11.
Další pořadí: 5. Duplitzerová (Něm.), 6. Šutová (Rus.), 7. Colovicová (Fr.), 8. Samuelssonová (Švéd.).

Reklama