Hlavní obsah

Z veslařky Romerové je olympijská medailistka i v cyklistice

PEKING

Dráhová cyklistka Rebecca Romerová si v sobotu zajistila postup do finále stíhacího závodu a má jisté minimálně stříbro. Britská reprezentantka bude teprve druhým sportovcem, který získá olympijskou medaili ze dvou různých odvětví. Ještě na minulé olympiádě v Aténách úspěšně reprezentovala ve veslování.

Článek

"Zisk alespoň stříbrné medaile je v tomto ohledu velký čin. V olympijské vesnici není nikdo další, kdo by měl medaile ze dvou různých sportů. Ještě ale není po všem. Těším se na boj o zlato," řekl agentuře Reuters členka stříbrné párové čtyřky z Atén.

Osmadvacetiletá Londýňanka přesedla z lodě na kolo před dvěma lety. Zdánlivě hazardní proměna přinesla rychlé úspěchy v podobě titulu mistryně světa na letošním šampionátu v Manchesteru. Od té doby se jí příliš nedařilo, ale nyní opět září. "Neměla jsem tolik štěstí a špatně volila taktiku. Tvrdě jsem ale pracovala a vyplatilo se," dodala.

Dosud jediným sportovcem v moderní olympijské éře, kterému se podobný úspěch podařil, byl Američan Tim Shaw. Ten na hrách v Montrealu nejprve získal stříbro v plavání a o osm let nato vybojoval medaili stejné hodnoty ve vodním pólu.

Reklama