Hlavní obsah

Japonská zápasnice Kaori Ičová obhájila zlato ve volném stylu

PEKING

Japonská zápasnice Kaori Ičová obhájila v kategorii do 63 kilogramů ve volném stylu olympijské zlato. V nedělním finále porazila Rusku Alenu Kartašovovou a napodobila svou starší sestru Čiharu, která v sobotu v Pekingu stejně jako před čtyřmi lety získala stříbro ve váze do 48 kilogramů.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Kaori Ičová navázala na své triumfy na světových šampionátech, kde ve své váze kraluje od roku 2002. Bronzové medaile získaly Američanka Randy Millerová a Jelena Šaliginová z Kazachstánu.

Překvapení se zrodilo ve váze od 72 kilogramů, kde Číňanka Wang Ťiao ve finále porazila úřadující dvojnásobnou světovou a evropskou šampiónku Stanku Zlatevovou z Bulharska.

Domácí reprezentantka, která v Pekingu startovala jen díky zranění obhájkyně zlaté medaile z Atén Wang Sü, rozhodla o vítězství vteřinu před koncem zápasu.

ZÁPAS - VOLNÝ STYL:
Do 63 kg:
Finále: K. Ičová (Jap.) - Kartašovová (Rus.) 3:0.
o 3. místo: Millerová (USA) - Dugrenierová (Kan.) 3:3 na body, Šaliginová (Kaz.) - Golliotová-Legrandová (Fr.) 8:2.
Konečné pořadí: 1. K. Ičová, 2. Kartašovová, 3. Millerová a Šaliginová, 5. Golliotová-Legrandová a Dugrenierová, 7. Vasevová (Bul.), 8. Michaliková (Pol.).
Do 72 kg:
Finále: Wang Ťiao (Čína) - Zlatevová (Bul.) 8:3,
o 3. místo: Wieszczeková (Pol.) - Undaová (Šp.) 3:1, Hamagučiová (Jap.) - Bernardová (USA) 6:1.
Konečné pořadí: 1. Wang Ťiao, 2. Zlatevová, 3. Wieszczeková a Hamagučiová, 5. Bernardová a Undaová, 7. Schätzleová (Něm.), 8. Conceicaová (Braz.).

Reklama