Hlavní obsah

V Pekingu zbývá rozdat poslední medaile, pak oheň uhasne

PRAHA/PEKING

Již jen dvanáct medailových sad zbývá rozdat na olympijských hrách v Pekingu. Nedělní program odstartuje již v 1:30 SELČ tradiční poslední disciplína v atletice - maratónský běh mužů. Ve 14:00 SELČ začne závěrečný ceremoniál, při němž bude uhašen olympijský oheň a vlajku s pěti kruhy převezme Londýn, kde se výkvět světového sportu sejde v roce 2012.

Článek

Nedělní maratón bude pravděpodobně dalším velkým soubojem afrických vytrvalců podobně jako všechny letošní závody na nejdelší běžecké trati. Autor nejlepšího času Haile Gebrselassie z Etiopie však na startu nebude, protože dal z obav před smogem přednost desítce, což ho teď dost mrzí.

Jeho krajané Deriba Merga a Tsegay Kebede však budou mít velké soupeře v běžcích z Keni, kteří sice kralují slavným městským maratónům, ale na olympiádě ještě nikdy zlato nezískali. Při neúčasti zraněného čtyřnásobného vítěze bostonského maratonu Roberta Cheruiyota je největším favoritem Martin Lel, který letos triumfoval v Londýně.

Pozornost bude také upřena na mužské basketbalové finále, v němž hvězdný výběr USA touží zdolat úřadující mistry světa ze Španělska a po osmi letech znovu získat zlato z velké světové soutěže. Americký výběr bude ve hře i ve finále turnaje volejbalistů, v němž se budou hráči Spojených států snažit proti Brazílii o odplatu za sobotní prohru svých reprezentačních  kolegyň.

Program 16. dne LOH v Pekingu
Atletika:
1:30 Muži - maratón
Basketbal:
Muži:
6:00 o 3. místo: Litva - Argentina,
8:30 finále: Španělsko - USA.
Box:
7:30
Muži - do 48 kg - finále
Muži - do 54 kg - finále
Muži - do 60 kg - finále
Muži - do 69 kg - finále
Muži - do 81 kg - finále
Muži - nad 91 kg - finále
Házená:
Muži:
2:00 o 7. místo: Dánsko - Korea,
4:15 o 5. místo: Rusko - Polsko,
7:30 o 3. místo: Chorvatsko - Španělsko,
9:45 finále: Francie - Island.
Moderní gymnastika:
5:00 Víceboj - družstva - finále
Vodní pólo:
Muži:
3:30 O 9. místo: Itálie - Německo,
4:50 o 7. místo: Austrálie - Řecko,
7:00 o 5. místo: Chorvatsko - Španělsko,
8:20 o 3. místo: Černá Hora - Srbsko,
9:40 finále: Maďarsko - USA.
Volejbal:
Muži:
4:00 o 3. místo: Rusko - Itálie,
6:00 finále: Brazílie - USA.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.