Hlavní obsah

Číňané chtějí na příštích hrách více medailí od atletů a plavců

PEKING

I když se Čína stala s 51 zlatými medailemi suverénně nejúspěšnější výpravou na olympijských hrách v Pekingu, nejsou její představitelé zcela spokojeni. Chybělo jim více úspěchů v atletice a plavání, kde sbírali cenné kovy Američané, kteří skončili s 36 zlatými v medailovém žebříčku druzí. Na příštích hrách v Londýně chtějí Číňané více zabodovat i v těchto sportech.

Článek

"Mezi námi a světovou špičkou je pořád poměrně velký odstup v prestižních sportovních odvětvích, jako jsou atletika, plavání, cyklistika a míčové hry. V našich silných sportech už jsme veškerý potenciál vyčerpali a silné konkurenci můžeme v budoucnu čelit jen tím, že budeme mít širší rejstřík," řekl ministr sportu a šéf Čínského olympijského výboru Liou Pcheng listu Beijing News.

Po odstoupení zraněného obhájce vítězství Liou Sianga z běhu na 110 metrů překážek získali čínští atleti jen dva bronzy. Naopak reprezentanti USA vybojovali na stadionu Ptačí hnízdo 23 medailí včetně sedmi zlatých.

Ještě větší rozdíl byl v bazénu, kde vládli Američané, kteří v čele s Michaelem Phelpsem získali 22 prvenství, zatímco Číňané slavili vítězství pouze jednou.

Reklama

Související témata: