Hlavní obsah

Kostelecký mohl mít konkurenci, trap zkoušel i Berdych

PEKING

Nejlepším střelcem na trap v české olympijské výpravě je čerstvý olympijský vítěz David Kostelecký, zkušenosti s náročnou brokařskou disciplínou má ale i tenista Tomáš Berdych. Na létající holuby si zastřílel před třemi roky během turnaje ve švýcarském Gstaadu v rámci zpestření programu.

Článek

"Docela mi to šlo, alespoň na začátku. Dali nám tam nějaký program pro začátečníky a já jich dokázal trefit osm z deseti. Hned jsem si říkal, že to není možné. Že je to nějaké dobré. Pak nám to pustili tak, jak na to střílejí oni (profesionálové) a to bylo něco jiného. Byl jsem rád, když jsem trefil jeden dva z deseti," řekl Berdych novinářům na tiskové konferenci po hladké výhře nad Číňanem Jü Sin-jüan.

"Po holubech jsme zkoušeli střílet i na zajíce, jak se říká. To bylo ale ještě horší. Na zemi jsme nedokázali trefit prakticky nic," přiznal český tenista. Na vlastní kůži poznal i sílu zpětného úderu od pušky. "Ze začátku to bylo docela dobré, ale ke konci už se člověk bál vystřelit, protože dostal ránu zpět. Určitě to ale byla dobrá zkušenost," uvedl Berdych.

I díky své střelecké zkušenosti v neděli v televizi se zájmem sledoval Kosteleckého vystoupení ve finále jen krátce poté, co sám úspěšně zvládl utkání prvního kola. Na tiskovou konferenci kvůli tomu dorazil s desetiminutovým zpožděním. "Viděl jsem asi posledních deset střel. Ale nevěděl jsem, jak na tom vlastně je a hlavně kdy bude konec. Pořád se nikdo neradoval. Až pak někdo přišel s tím, že se to střílí na 150 ran," uvedl Berdych. Kosteleckého triumf mu udělal radost. "Druhá zlatá medaile hned na začátek je dobrá," řekl.

Reklama