Hlavní obsah

Tenista Blake se inspiroval vynikajícím výkonem krajana Phelpse

PEKING

Americký tenista James Blake připustil, že k vítězství v prvním kole olympijského turnaje nad Australanem Chrisem Guccionem mu pomohl povolený doping v podobě shlédnutí fantastického plaveckého představení. V jeho hlavní roli byl tenistův krajan Michael Phelps, jenž si ve světovém rekordu doplaval pro zlato v polohovém závodě na 400 metrů.

Článek

Blake v neděli vyhrál nad rodákem z Melbourne Guccionem, který je známý tvrdým servisem, ve dvou setech 6:3 a 7:6. Na kurt přitom nastoupil jen krátce poté, co si Phelps zajistil své první zlato. "Bylo to opravdu velmi vzrušující," řekl novinářům osmý nasazený hráč v olympijském tenisovém centru.

Osmadvacetiletý tenista je na své první olympiádě. Tu aténskou před čtyřmi roky musel vynechat kvůli zdravotním problémům.

O pět let mladší Phelps se naopak už v Aténách stihl zařadit mezi plavecké legendy, když získal osm medailí, z toho šest zlatých. "Jen tak dnes ráno sedět a sledovat Michaela, jak udělal světový rekord, pro mě bylo něčím speciálním. Uvědomil jsem si, jak moc lidí inspiruje a že já mám také takovou možnost vyhrát medaili pro mou zemi," popsal své pocity Blake. "Snad jsem k tomu dnes udělal první krok," dodal.

Blake je při absenci americké jedničky Andyho Roddicka největší olympijskou nadějí mezi tenisty Spojených států.

Reklama