Hlavní obsah

Scholzová se bojí, že fotky v Playboyi zastíní její sportovní um

PEKING

Německá reprezentantka v pozemním hokeji Katharina Scholzová je další sportovní hvězdou, která odhalila své tělo v pánském časopisu Playboy. Společně s dalšími třemi krajankami, které v současnosti svádějí boje o medaile na olympijských hrách v Pekingu, dokonce pronikly na obálku zářijového čísla německého vydání prestižního magazínu.

Článek

Scholzová by však byla radši, kdyby se v těchto dnech více hovořilo o její snaze na sportovním poli, kde se svými spoluhráčkami obhajuje zlato z Atén.

Němky si v pozici favoritek turnaje zatím vedou výtečně a dnes si připsaly třetí výhru v třetím vystoupení v Pekingu, když porazily USA 4:2. Hodně se tak přiblížily postupu do semifinále. "Myslím, že teď musím především hrát hokej a až později mohu mluvit o jiných věcech. Byla to pro mě dobrá příležitost, ale v tuto chvíli to není vůbec důležité," řekla Scholzová agentuře Reuters krátce po zápase.

Myslí si také, že právě sportovnímu umění vděčí za nabídku v Playboyi pózovat. "Hrát hokej je pro mě tou nejdůležitější věcí. A protože hraju hokej, dostala jsem šanci být v Playboyi. Kdybych nehrála, tak by taková možnost nepřišla," uvedla Scholzová. Změnu profese však nechystá. "Nemám vůbec žádné plány, že bych odstartovala svou kariéru v modelingu," ujistila sportovní fanoušky.

Vedle pětadvacetileté rodačky z Berlína se o svou nahotu podělily se světem i jachtařka Petra Niemannová, kanoistka Nicole Reinhardtová a judistka Romy Tarangulová. "Nebylo to ovšem kolektivní rozhodnutí, ani jsme se během toho neviděly. Fotilo se zvlášť a každá z nás se o tom rozhodovala sama," připomněla Scholzová, ale nechtěla blíže specifikovat, jak odvážné fotky se v časopise nakonec objeví.

Německá verze světoznámého magazínu bude mít v září poprvé čtyři varianty obálek; každá z nich bude věnovaná jedné ze sportovkyň. "Byla to pro mě dobrá příležitost, a když se třeba za pár let jednou ohlédnu zpátky, budu na to pyšná. Ne každý se může dostat na obálku Playboye. A já jsem do toho šla, protože jsem si jistá svým tělem i celkově sama sebou," prohlásila Scholzová.

Reklama