Hlavní obsah

Stolní tenis chce přilákat fanoušky ženskými křivkami

PEKING

Stolní tenis trápí malý divácký zájem a funkcionáři mezinárodní federace ITTF se proto ve stínu poloprázdných tribun při olympijském turnaji v Pekingu rozhodli jednat. Do budoucna totiž chtějí, aby hráčky hrály v takovém oblečení, které by zdůrazňovalo jejich ženské křivky.

Článek

"Snažíme se je přinutit, aby hrály v sukních a pěkných tričkách. Ne v těch, jaké nosí muži, ale v těsnějších pro ženy, které zdůrazní jejich křivky," řekl dnes agentuře Reuters viceprezident ITTF Claude Bergeret. K rozhodnutí funkcionáře přivedla skutečnost, že o stolní tenis nemají zájem ani fanoušci během her v Číně, kde stolní tenis patří k nejpopulárnějším sportům.

Některé hráčky už vzaly osud sportu do vlastních rukou. Naomi Jocumotová hrála na loňském japonském mistrovství ve velmi odvážném růžovém úboru, který si sama navrhla. K nařasené minisukni si vzala podkolenky a tričko s odhaleným ramenem.

S pokusem zatraktivnit sport odvážnějším oblečením hráček přišel před časem i šéf světové fotbalové federace FIFA Sepp Blatter, který navrhoval, aby fotbalistky nosily při zápasech těsnější trenýrky. Více sexappealu chtěl do ženského fotbalu vnést i někdejší prezident UEFA Lennart Johansson, také jeho návrh těsnějších dresů se však setkal u hráček s velkým odporem. Rovněž ve volejbalu už éra elastických trikotů odezněla.

Reklama