Hlavní obsah

Měl jsem rezervy, říká Synek. I já jsem spokojená, těší se Knapková

Eton

Suverénně a bez škobrtnutí zatím procházejí olympijskou regatou obě česká veslařská esa. Ondřej Synek i Miroslava Knapková jasně vyhráli svá čtvrtfinále a dostali se mezi elitní světovou dvanáctku. Žádná jiná česká posádka už naději na finále nemá.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Skifař Ondřej Synek na olympijských hrách

Článek

Synek měl ve čtvrtfinále za soupeře obhájce olympijského zlata Olafa Tufteho z Norska i letošní objev Angela Fourniera Rodrigueze z Kuby. Od startu ale český skifař začal získávat náskok a postup si pohlídal v téměř sekundovém náskoku na Kubánce. „Byl to dobrý závod, jen trochu složitější, než jsem očekával," přiznával předloňský mistr světa. „Chtěl jsem se na začátku od soupeřů odpoutat, abych měl klid na svoji jízdu. Pak už to šlo jednoduše," spokojeně popisoval Synek.

V závěru ale soupeři jeho náskok přece jen mírně stáhli. „Jeli úplně naplno, honili se o dvě postupová místa a já nechtěl zbytečně vydávat síly před semifinále, tak jsem se ke konci šetřil, nebyl tam žádný nástup. Kdybych musel, měl jsem ještě rezervy," ujišťoval Synek. „Jeho výkon byl dominantní, bude to velký soupeř," uznale pravil i pětinásobný mistr světa Mahe Drysdale z Nového Zélandu. Boj o finále čeká skifaře už ve středu od 12.30 českého času.

Technicky Knapková svou jízdu zvládla

Knapková měla za soupeřku svoji předchůdkyni na světovém trůnu Fridu Svenssonovou ze Švédska, ale i ona byla suverénní, pomyslnou cílovou čáru proťala se čtyřsekundovým náskok. „Jsem s jízdou spokojená, foukalo z boku, ale zvládla jsem to technicky," libovala si.

Jedna z jejích největších soupeřek Jekatěrina Karstenová své čtvrtfinále nevyhrála, dojela až za Dánkou Erichsenovou. „To ale nic neznamená. Zažila jsme ji v semifinále třetí a pak stejně vyhrála. Třeba se jen špatně vyspala," nepřisuzovala Knapková porážce Bělorusky velký význam. „Já ani ostatní nesleduju, soustředím se na to, co můžu ovlivnit sama," vysvětlovala. O finále pojede Knapková ve čtvrtek.

Neúspěšné byly sestry Antošovy na dvosjkifu, které pojedou jen B-finále, stejně jako čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník. Úplně poslední ve startovním pak skončila „těžká" čtyřka bez kormidelníka Matyáš Klang, Milan Bruncvík, Jakub Podrazil, Michal Horváth.

Reklama