Hlavní obsah

VIDEO: Phelps už zazpíval. Je teď na řadě LeBron James? ptají se v Americe

Londýn

Šestnáct zlatých, osm stříbrných a šest bronzových medailí „vylovili“ plavci Spojených států amerických z olympijského Aquatics centra v Londýně. Ještě než Michael Phelps, Ryan Lochte, Missy Franklinová a další členové týmu poprvé skočili do bazénu v anglické metropoli, nazpívali svoji verzi populární písně Call me maybe od kanadské zpěvačky Carly Rae Jepsen.

Call Me MaybeVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Za jeden týden videoklip zhlédlo na internetu přes devět miliónů lidí, ještě více pak pravděpodobně v televizních stanicích za oceánem, které se „hitu" ihned chopili.

Video se objevilo na oficiální internetové stránce olympijského plaveckého týmu USA minulý čtvrtek, den před startem her v Londýně. Nejde přitom o představení odložených hvězd, které nikoho nezajímají.

V klipu vystupuje Michael Phelps, majitel osmnácti olympijských zlatých medailí, Ryan Lochte chlubící se devíti zlatými kovy z bojů pod pěti kruhy či sedmnáctiletá Missy Franklinová, jež získala v Londýně čtyři zlaté medaile a jednu bronzovou.

Plavci se těší obdivu

„Šlo o ideální způsob, jak vypustit páru v čase velkého očekávání a napětí před olympijskými hrami. Současně pak přiblížit lidem přípravu plavců, kdy tráví čas v hotelu, bazénu, na cestách a mezi svými fanoušky," stálo v oficiálním prohlášení plavecké federace USA.

Brendan Hansen předvádí robotické pohyby na dně bazénu, Ryan Lochte je zabalen k potěšení fanynek jen do ručníku, plavkyně Rebecca Soniová se neúspěšně pokusí líbat s Rickym Berensem, přičemž partnery jsou nejen v klipu, ale i v reálném životě. Eric Shanteau se klouže na tobogánu. Ve snímku však figuruje i Jon Urbanchek, což je šestasedmdesátiletý trenér. Celkem se do projektu zapojilo pětadevadesát procent plaveckého týmu USA. „Stranou nezůstal skutečně téměř nikdo," psalo se v prohlášení.

Jen několik dnů před videoklipem amerických plavců se na internetu objevilo video ženského fotbalového týmu USA, které kopírovalo hit Party in the USA od zpěvačky Miley Cyrus. Zatímco dívčí výběr pro hry, který se probojoval do semifinále turnaje, sklidil veskrze posměch, plavci se těší obdivu. A americké televizní společnosti se teď předhánějí v pobídkách, kdy přijde se svým hudebním videoklipem basketbalový Dream Team USA v čele s LeBronem Jamesem a Kobem Bryantem.

Reklama

Související témata: