Hlavní obsah

Charouz chystá tým na Le Mans

PRAHA

Na nejslavnějším vytrvalostním závodě 24 hodin Le Mans by měl letos startovat český tým. S vozem Lola07/10, opatřeným motorem Judd, by měli jet Tomáš Enge, Jaroslav Janiš a Jan Charouz. Tým vedený jeho otcem Antonínem se letos angažuje ve vytrvalostních závodech.

Foto: PRÁVO

Antonín Charouz

Článek

"Zatím nevíme, zda nás pořadatelé vezmou. Uzávěrka přihlášek je 23. ledna, pak dojde k přísnému výběru. Máme podporu známého výrobce šasi Lola i motorů Judd. Hovoří pro nás i skutečnost, že pojedeme celý evropský seriál Le Mans Series. Dostat se do závodu s českým týmem by byl veliký úspěch. Navíc bychom měli k dispozici špičkový vůz ve své kategorii a s tovární podporou," řekl Antonín Charouz, jehož tým se má jmenovat Charouz Racing System - Lola/Judd.

Tomáš Enge pojede poslední lednový víkend na Floridě závod 24 hodin Daytona s vozem Riley&Scott. Ve startovním poli však nebude jediným českým jezdcem. S vozem Porsche bude startovat Jan Charouz a možná pojede i nová akvizice týmu Charouze staršího Adama Lacko. "Enge už je v USA, oba mladí jezdci tam odletí v pondělí. Lackův start je velmi pravděpodobný," dodal A. Charouz.

V podstatě už je také jasno o náplni letošní sezóny jezdců Charouz Racing System. Enge pojede v týmu Michaela Petersena seriál American Le Mans Series s vozem Ferrari 430 ve řídě GT2. Také by měl startovat v několika závodech šampionátu FIA GT s vozem Aston Martin a podle možností i v A1GP. Po Daytoně se uvidí, zda se objeví i v některých dalších podnicích série Grand-Am.

Jan Charouz je továrním jezdcem výrobce šasi Lola a pojede evropskou Le Mans Series. Adam Lack se představí ve špičkovém týmu Porsche Carrera cup, Erik Janiš bude startovat v šampionátu FIA GT, ale také pojede v Itálii a Česku. O konečné podobě angažmá Jaroslava Janiše se jedná. Čekají ho závody FIA GT a A1GP. Ze zdravotních důvodů musel odvolat svůj start ve víkendovém čtyřiadvacetihodinovém závodě v Dubaji.

Reklama