Hlavní obsah

Pešek vystřídá Huleše v motocyklovém MS

PRAHA

Jaroslav Huleš stále není po zranění v pořádku a v týmu Yamaha Kurz jej pro zbytek sezóny MS silničních motocyklů vystřídá sedmnáctiletý Lukáš Pešek. Stáj v uplynulých třech Velkých cenách vystřídala tři závodníky a rozhodla se angažovat jednoho nastálo.

Foto: www.yamaha-kurz.com

Na Yamahu Jaroslava Huleše se po zbytek sezóny posadí Lukáš Pešek.

Článek

"Jarda momentálně není pořád zcela fit," řekl manažer stáje Josef Liška na adresu Huleše, který si na začátku června zlomil ruku při tréninku na GP Itálie v Mugellu. "Vystřídali jsme tři různé závodníky, teď jsme se rozhodli vzít jednoho nastálo. Lukáš je v sedmnácti letech velkým talentem," dodal Liška. Druhým jezdcem týmu zůstává Japonec Naoki Macuda.

Pešek vynechá zbytek ME

Pešek už nahradil Huleše ve třídě do 250 ccm v katalánské Grand Prix v Barceloně, kde dojel šestnáctý, jedno místo za bodovanou pozicí. Pak dal kvůli finanční náročnosti startů ve světovém seriálu přednost pokračování v mistrovství Evropy, kde mu patří průběžně druhé místo.

"Zbytek evropského šampionátu ale asi vynechá," uvedl Pavel Vokatý z firmy Elit, která nyní Peškovi do seriálu Grand Prix pomohla. V barvách jejího týmu startuje v mistrovství světa pravidelně další nadějný jezdec Jakub Smrž, kterému patří s devíti body ve čtvrtlitrech 21. místo.

Od pátku do neděle čeká Smrže a Peška testování na brněnském autodromu. Pak se představí 27. července v závodu na německém Sachsenringu a následně také domácím fanouškům při Velké ceně České republiky v Brně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články