Hlavní obsah

Pešek se chce v MS zabydlet

BRNO

Lukáš Pešek, který naskočí příští týden na Sachsenringu ve třídě do 250 ccm do mistrovství světa silničních motocyklů, by si rád dobrými výkony vydobyl angažmá v prestižním seriálu i pro příští sezónu.

Foto: www.yamaha-kurz.com

Motocykl Jaroslava Huleše obsadí v týmu Yamaha Kurz po zbytek sezóny Lukáš Pešek.

Článek

"Je to pro mě obrovská příležitost se ve světě předvést. Chci dosahovat takových výsledků, abych se v mistrovství světa zabydlel. Pokusím se samozřejmě sbírat body. Pokud budu dojíždět do patnáctého místa, budu spokojený," prozradil svoje ambice teprve sedmnáctiletý Pešek, jehož pro zbývajících osm podniků letošního šampionátu angažoval místo zraněného Jaroslava Huleše Yamaha Kurz Team. Finančně ho podporuje rovněž Elit Team.

Talentovaný jezdec má prozatím se starty v MS pouze minimum zkušeností. "Znám pochopitelně dobře jen trať brněnské Grand Prix a trochu i okruh ve Španělsku. Jsem ale připraven se učit, mým cílem je neustále se zlepšovat," svěřil se. Ve Valencii si už letos jednou síly se světovou elitou poměřil. Skončil šestnáctý, jen jedinou příčku od kýženého bodového zisku.

V Brně se chce ukázat

Pešek si bude zvykat nejen na dosud neznámé okruhy, ale i novou motorku a tým mechaniků. K tomu mu v těchto dnech slouží testy na Masarykově okruhu v Brně. "Nějaký čas potrvá, než se s novými spolupracovníky sžiju. Také přechod na nový motocykl nebude asi úplně hladký. V současné době se snažíme doladit především podvozek, pak přijde na řadu motor."

Solidního umístění by Pešek rád dosáhl především za čtyři týdny před českými fandy při brněnské Grand Prix. "Bodů se zde bude rozdávat stejně jako všude jinde. Z tohoto pohledu půjde o naprosto normální závod. V něčem je však přece jen specifický. Člověk zde má příležitost ukázat se před svými kamarády i dalšími lidmi, kteří mi budou držet palce. Na Masarykově okruhu si ve skvělé atmosféře pokaždé uvědomím, že nejedu jen sám za sebe."

Ač nerad, bude muset opustit seriál mistrovství Evropy, v jehož průběžné klasifikaci figuruje na výtečné druhé příčce. "Je to škoda, měl jsem šampionát dobře rozjetý. Šance jezdit pravidelně MS je však pro mě mnohem víc. Zvládnout obojí by asi bylo hodně složité. Ať už z hlediska financí, možného úbytku sil či případných termínových kolizí," vysvětlil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.