Hlavní obsah

Gardemeister si zlomil zápěstí, v Austrálii ale pojede

PRAHA

Charitativní hokejové utkání ohrozilo start pilota továrního týmu Škoda Toniho Gardemeistera v seriálu MS v rallye. Finský jezdec při exhibici ve Finsku upadl na ruku a zlomil si zápěstí, podle lékařů by ale měl být do Australské rallye na začátku září v pořádku, stejně jako Francouz Didier Auriol, který se v minulém týdnu podrobil operaci ramene.

Foto: Škoda Motorsport/Ralph Hardwick

Do Australské rallye by měl být Toni Gardemeister v pořádku.

Článek

Dobročinnou exhibici ve Finsku uspořádal Gardemeisterův spolujezdec Paavo Lukander na podporu dětí, které mají problémy s drogami. "Byla to vážně hloupá nehoda. Stál jsem před brankou a čekal na přihrávku. Pak jsem minul puk a spadl na ruku," líčil Gardemeister, který má ruku v sádře.

Příští pondělí se má dostavit na kontrolu, aby lékaři zjistili, zda kost srůstá správně. "Do startu Australské rallye by to mělo být v pořádku," věří finský pilot, který je s devíti body v průběžném pořadí jedenáctý.

Druhou operaci Auriol odložil na neurčito

Optimisticky naladěn je také Auriol, který musel poprvé v životě na operaci se zánětem šlachy v rameni. "Operace proběhla hladce, takže už teď nemám žádné bolesti. Pohyblivost je zhruba na dvaceti procentech a do pátku bude všechno za mnou, takže si nemyslím, že by můj start v Austrálii byl nějak ohrožen," uvedl bývalý mistr světa.

Podobný problém má i s pravým ramenem, ale dvě operace najednou nechtěl riskovat. "Druhé rameno bude muset počkat," dodal zkušený Francouz, jehož zdravotní problémy vyřadily z Finské rallye.

V Austrálii se uskuteční desátý díl šampionátu od 3. do 7. září a oba jezdci tam chtějí dovézt nové fabie WRC poprvé do cíle.

Průběžné pořadí MS (po 9 závodech z 14)
PořadíJezdecBody
1.Burns (Brit./Peugeot)49 bodů
2.Sainz (Šp./Citroën)44
3.Grönholm (Fin./Peugeot)38
4.Solberg (Nor./Subaru)38
5.Loeb (Fr./Citroën)37
6.Märtin (Est./Ford)37
7.C. McRae (Brit./Citroën)28
8.Mäkinen (Fin./Subaru)18
9.Rovanperä (Fin./Peugeot)16
10.Duval (Bel./Ford)11
11.Gardemeister (Fin./Škoda)9
13.Auriol (Fr./Škoda)4
Pohár konstruktérů (po 9 závodech ze 14)
PořadíTýmBody
1.Peugeot101 bodů
2.Citroën97
3.Ford60
4.Subaru60
5.Škoda20
6.Hyundai10

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články