Hlavní obsah

Vršecký vybojoval ve Smolensku druhé místo

SMOLENSK

Dalších 18 bodů získal český jezdec David Vršecký během druhého dne pátého podniku mistrovství Evropy tahačů v ruském Smolensku. V prvním závodu dojel obhájce titulu druhý jen o čtyři desetiny za Němcem Jochenem Hahnem, ve druhé jízdě skončil osmý. Adam Lacko dojel dvakrát čtvrtý.

Foto: Buggyra

David Vršecký s vozem Buggyra.

Článek

V závodě s handicapem připravily Vršeckého buggyru o lepší umístění nejprve incident s Němcem Markusem Östreichem a poté prasklý kotouč předního kola. "Útok Östreicha nechci komentovat. Nechápu motivaci podobných lidí k závodění. K tomu, aby udělal jediný bod navíc, byl schopný mě vystřelit z trati," řekl Vršecký.

"Pak prostě odešla technika. Nedá se nic dělat. Každopádně druhá polovina šampionátu pro nás začala hodně dobře. Vezeme dva poháry, tolik bodů jsme ještě letos nikde neudělali," liboval si jezdec roudnické stáje, který mírně snížil v průběžném pořadí ztrátu na třetí místo. Na Švýcara Markuse Bösigera má odstup 28 bodů.

Lacko po sobotním druhém místě opět atakoval stupně vítězů. "Technický okruh plný krátkých akcelerací vyhovoval mému jezdeckému stylu, což se projevilo na konečném výsledku. Věřím, že v Mostě dopadnu ještě lépe," uvedl jezdec s vozem MAN.

V Mostě bude šampionát pokračovat 28. a 29. srpna.

Reklama