Hlavní obsah

Do Brna přijede i Zanardi

PRAHA

Velmi atraktivní podívanou slibuje LG Super racing weekend Matador, který se uskuteční na Autodromu Brno ve dnech 28. až 30. května. Diváci se mohou těšit na závody Formule Renault 2000, Formule Renault V6, Mistrovství FIA Grand Tourismo, ME cestovních vozů či na tuzemský okruhový seriál Škoda Octavia cup. Mezi účastníky bude i někdejší pilot F1 Alessandro Zanardi

Foto: ČTK

O jezdeckém umění Alessandra Zanardiho se budou moci přesvědčit i v Brně

Článek

"Za loňský ročník jsme získali od promotéra celého seriálu cenu pro nejlepšího pořadatele roku, a tak bychom chtěli nasazenou laťku udržet či posunout ještě výše. I proto jsme zařadili do programu prestižní závody octavií," uvedl Pavel Hanák, marketingový ředitel Automotodromu Brno.

Obrovským lákadlem je start Itala Alessandra Zanardiho s BMW 320i v Mistrovství Evropy cestovních vozů, byť v dosavadních třech závodech získal pouhý bod. Osmatřicetiletý rodák z Boloni startoval v jedenačtyřiceti Grand prix formule 1. Pyšní se rovněž triumfem z americké série CART. Právě při evropské premiéře seriálu na německém Lausitziringu těžce havaroval a přišel o obě nohy, takže jeho BMW je na ruční ovládání.

Vše odstartuje páteční show

V populárním Mistrovství FIA GT se představí devět vozů Ferrari 550 Maranello, ve slabší třídě GTN bude mít dle startovní listiny Česko zastoupení v Janu Vonkovi a Jaroslavu Honzíkovi. Oba týmy mají k dispozici Porsche 996 GT3.

Tréninkové jízdy začnou už v pátek, první ostré závodní jízdy budou k vidění v sobotu dopoledne. Nedělní program startuje už v 8.40 h. Součástí LG Super racing weekend Matador je také bohatý doprovodný program, zejména pak páteční show, při které vystoupí kupříkladu i populární slovenská zpěvačka Jana Kirschner. "Nechceme, aby to byla podívana jen pro tatínky," vysvětlil Hanák.

Reklama

Související témata: