Hlavní obsah

Schumacher asi pojede se Schwarzem a fabií Závod mistrů

OLBIA

Sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher asi poprvé v životě pojede Závod mistrů společně s Arminem Schwarzem. Galapředstavení nejlepších světových jezdců z rallye, F1 i dalších motoristických sportovních odvětví uvidí 4. prosince pařížský Stade de France, na němž se uskutečnilo fotbalové MS 1998 a loni také atletický světový šampionát.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Usedne Michael Schumacher do fabie?

Článek

Mladoboleslavská automobilka má velký zájem, aby tento německý tým startoval se Škodou Fabií WRC. "Určitě by to bylo zajímavé z jezdeckého hlediska a nepochybně také z marketingového," konstatoval tiskový mluvčí Škoda Motorsport Teamu Roman Meliška.

Závod má několik částí a kromě soubojů jezdců z rallye, kdy dvojice jedou na vozech stejné značky, patří k jeho vrcholům také duely národních týmů, kde startují jezdci z různých motoristických sportovních kategorií. K dispozici by měly být peugeoty a citroeny, možná i další značky.

Zajímavé dvojice nabízí i předpokládaná složení národních týmů. Například za Skotsko mají startovat C. McRae a Coulthard, za Španělsko Sainz a Alonso, Francii by měli reprezentovat Loeb a Panis, v italském týmu se prý objeví Liatti a motocyklový šampión Rosi, ve finském celku podle předběžné informace Grönholm a Häkkinen.

Reklama

Související témata: