Hlavní obsah

Massa: Ferrari se musí poučit z loňských chyb

PRAHA/MELBOURNE

Pokud chce stáj Ferrari v letošním ročníku mistrovství světa vozů formule 1 uspět, musí se vyvarovat chyb, které ji v loňské sezóně připravily o možnost vybojovat některý z mistrovských titulů. Před víkendovou Velkou cenou Austrálie to připustil pilot týmu z Maranella, Brazilec Felipe Massa.

Článek

„V uplynulém roce jsme já i Michael Schumacher doslova zahodili několik bodů, které se později ukázaly jako klíčové. V úvodu šampionátu jsme bojovali se spolehlivostí. Toho se letos musíme vyvarovat. Musíme víc jezdit  hlavou a z prvních tří závodů sezóny přivézt maximum,“ varoval Massa během příprav na první závod letošního roku.

Italská stáj v loňské sezóně obsadila druhé místo v Poháru konstruktérů za týmem Renault a v jezdeckém šampionátu se Schumacher s brazilským jezdcem seřadili za Fernandem Alonsem, kterému se podařilo obhájit mistrovský titul. Před první Velkou cenou letošního roku ale podle mnohých odborníků patří Ferrari k hlavním adeptům na titul.

„Závěr zimní přípravy nám vyšel na výbornou, očekávání je velké. Nikdy ale nemůžete vědět, co první závod přinese. Úvod mistrovství je vždy zvláštní a o překvapení nemusí být nouze,“ říkal opatrně pětadvacetiletý Brazilec, podle nějž se reálné rozložení sil ukáže během tří až čtyř závodů.

„Podle zimního testování lze jen obtížně odhadovat šance. Na druhou stranu je třeba přiznat, že se naše vozy jevily ve velmi dobrém světle. Od posledního testu v Bahrajnu jsme navíc provedli další řadu zlepšení, takže bychom měli být skutečně konkurenceschopní. Sebedůvěra je na místě,“ dodal Massa.

Reklama